Annons
Nyheter

Ida i gång – men inte fullt ut

Nyheter • Publicerad 9 augusti 2007

FRIIDROTT

Ida Nilsson kan jogga igen. Men en hel del arbete återstår innan hon kan köra på för fullt.

Annons

Inte sedan i april har Ida Nilsson, Högby IF:s landslagslöperska, kunnat ge sig ut och löpträna. En efterhängsen knäskada som inte ville ge med sig förstörde VM-festen i japanska Osaka för Idas del.

– Nu har jag fått en cortisonspruta och det känns bättre i knäet, låter Nilsson hälsa från Göteborg dit hon åter har flyttat sina bopålar för att kunna träna tillsammans med Christin Johansson och deras gemensamma coach Johan Wettergren.

INGET AVANCERAT

Ida Nilsson, som förlorade sitt svenska rekord på 3 000 meter hinder till just sommaröländskan Christin för drygt en vecka sedan, dras dock även med känningar i det högra lårets baksida.

– Muskeln fungerar inte riktigt, det känns som om att jag får rycka upp benet efter mig, förklarar hon.

Besvären är dock inte större än att Ida åter kan jogga igen, även om det definitivt inte handlar om någon avancerad träning. I går besökte Ida Göteborgsläkaren Leif Swärdh som kollade upp Högbylöperskans lår.

– Han ville inte gå in och skrapa bort något, eftersom det är ett ganska stort område det rör sig om. Jag röntgade låret i Kalmar vid jul och han har nu beställt bilderna därifrån, avslutar Ida Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons