Nyheter

Högbylöpare slog banrekord

Nyheter • Publicerad 11 april 2007

FRIIDROTT, SKÄLBYLOPPET

Jonas Andersson och Jessica Gylfe verkar vara i fin form så här på vårkanten. Högby IF-löparna slog nämligen varsitt banrekord när Skälbyloppet avgjordes i Kalmar.

Jonas, som 2006 landslagsdebuterade vid terräng-NM, krossade både motstånd och den gamla rekordtiden på sträckan 8 040 meter. Andersson klockades för 24.48, vilket ger en kilometertid på 3.05. Klubbkamraten Sonny Karlsson fick se sig distanserad med nästan fyra minuter.

Jessica kan i sin tur lägga en framgångsrik vintercup bakom sig och hon visade att formen är konseverad. Gylfe klockades för 14.14, jämfört med 15.31 i fjol, över den 4 140 meter långa banan. Maria Petersson från OK Njudung var tvåa på 15.55.

CAMILLA VANN TUFF DUELL

Högby tog ytterligare en seniorvinst genom Camilla Petersson. Camilla, ny i HIF-skutan från IFK Borgholm, utkämpade en tuff duell med Ålems Amanda Nyström på den 8 040 meter långa sträckan. Petersson stod dock som segrarinna till slut – hennes 33.37 var åtta sekunder bättre än småländskan.

Skälbyloppet lockade för övrigt hela 105 löpare till start i senior- och juniorklasserna. Det är bara 2005 års upplaga på 100 deltagare som kan matcha den noteringen.

ÖB-SPORTEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.