Annons
Nyheter

Högby-Johanna favorit i Nationals

Nyheter • Publicerad 8 mars 2006

FRIIDROTTI morgon drar de amerikanska universitetsmästerskapen – Nationals – i gång.Och en av de stora favoriterna till att ta en titel heter Johanna Nilsson.

Högby IF-löperskan vet hur det känns att vinna Nationals och till säsongens universitetsepilog i anrika Tyson Indoor Track Complex i Fayetteville, Arkansas, har Johanna kvalificerat sig till tre finaler: den engelska milen, 3 000 meter, samt medleystafetten med sitt Northern Arizona University.

Annons

Störst vinstchans

Störst vinstchans har hon över den engelska milen. Ingen annan deltagare är egentligen i närheten av Johanna. HIF-produkten kvalade in till tävlingarna på 4.34,24, Mary Cullen från Providence är tvåa fem sekunder efter.

På 3 000 meter är Nilsson statistikfemma på 9.11,11, ovan nämnda Cullen har klockats för 9.01,33. På papperet ska alltså Cullen springa hem den här disciplinen, men i terrängfinalen i höstas agerade Nilsson i underdogsrollen och vad hände? Jo, hon sprang hem loppet och kunde därmed kalla sig universitetsmästarinna. Repris nu, månne?

6 500 på läktarna

Nilssons tredje gren under tävlingsdagarna blir i stafettmedley. Här springer de fyra lagmedlemmarna fyra olika distanser och Northern Arizona har kvalificerat sig med åttonde bästa tid.

Tävlingarna, vanligtvis inför 6 500 personer på läktarna när det handlar om Nationals, börjar i morgon bitti.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons