Annons
Nyheter

Högby IF bättre än ”draken” IFK Växjö

Nyheter • Publicerad 4 december 2006

FRIIDROTTFör första gången i historien är Högby IF bättre än stora draken IFK Växjö. Gren? I att sätta nya distriktsrekord under en och samma säsong.– Vi får vara stolta att lilla Högby kan sticka upp på det här viset. Det kanske aldrig upprepas igen, säger HIF:s starke man Carl-Gustaf Nilsson.

Nordölänningarna satte hela 14 nya distriktsrekord under säsongen mot Växjös tio. HIF:s stora segerorganisatörer heter Mattias Olander, samt Ida och Marcus Nilsson.

Annons

Mattias antecknades för hela fem rekord i pojkarnas 14-årsklass. I den ett år äldre avdelningen stod Marcus för fyra rekord, varav två kom i stafett tillsammans med Oscar Thor och Markus Johansson. I P12, den yngsta klassen, antecknades Anton Persson för ett rekord.

Två svenska

Bland seniorerna visade Marcus storasyster Ida framfötterna med fyra distriktsrekord, två av dem var även så pass bra att de räckte till svenska rekord. Gren? 3 000 meter hinder, förstås...

– Vi får vara stolta att lilla Högby kan sticka upp på det här viset. Det kanske aldrig upprepas igen, säger HIF:s starke man Carl-Gustaf Nilsson.

– Växjö är ju en rejäl värdemätare och det är kul att vi kan matcha dem på det här viset, fortsätter ”Calle”.

Högby var emellertid inte ensam om att utmana IFK Växjö. Även FI Kalmarsund stod för en fin rekordsäsong – med hjälp av en massa ölänningar ska tilläggas.

Ö-dominans

Kalmarsund stod för sju nya distriktsförbättringar och klubbens ölänningar var alla inblandade i dessa framgångar.

Färjestadens egen hjälte Nicklas Wiberg satte nya tiokampsrekord i herrklassen och även i M22. I pojkar 19 stod Kastlösaprodukten Per Rosell för ett rekord och i 17-årsavdelningen var Björnhovdas expresskille Johan Svensson med om fyra förbättringar. Färjestadens Anders Nihlstedt och Camilo Karlström, som gått tillbaka till Högby, var med i två stafettlag.

Tova Söderberg såg även till att FIK Färjestaden hamnade på rekordkartan, då hon förbättrade den gamla noteringen i femkamp för 12-åringar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons