Annons
Nyheter

Högby IF bästa DM-förening

Nyheter • Publicerad 16 november 2008

FRIIDROTT, DM

Det finns många sätt att mäta vilken klubb som är Smålands bästa. Ett sätt är DM-poäng som tilldelas alla som deltar i en DM-tävling. Och flest DM-poäng i år tog Högby IF – med marginal.

Annons

– Det visar att vi inte bara är en veteranförening utan även har en bra ungdomsverksamhet, säger klubbens starke man Carl-Gustav Nilsson.

Nu är årets sista DM-tävling avgjord då DM och veteran-DM i halvmaraton avgjordes i Skåne. Högbys sex deltagande löpare lyckades plocka hem totalt sju medaljer, varav fyra i den ädlaste valören.

440 POÄNG

I och med att denna tävling avslutades kunde man även summera de totala DM-poängen för 2008. Högby lyckades plocka ihop 667 poäng, på vilket man med god marginal besegrade tvåan IFK Växjö med som stannade på 440 poäng.

– Det var faktiskt bara två tävlingar vi blev helt utan poäng på hela året – och en av dessa var veteran-DM inomhus, säger Carl-Gustaf Nilsson.

Mest poäng tog man dock när Stora veteran-DM avgjordes då man plockade ihop hela 148 poäng.

– Klubbens policy är ju att man ska kunna delta oavsett ålder så det är glädjande att vi lyckas ta poäng i nästan samtliga klasser, säger Nilsson.

KALMARSUND

FI Kalmarsund slutade på en sjätteplats på 266 poäng. Flest poäng tog Kalmar sund i Stora DM då man plockade 152. Antalet poäng får dock ses som väldigt starkt då man inte har någon seniorverksamhet och inga tävlande under 15 år.

FIK Färjestaden hamnade på 27 plats på 26 poäng.

Annons

JOHAN MALMQVIST

Medaljplaceringar i DM i halvmaraton:Markus Andersson brons i seniorklassen, Per-Åke Rosvall guld i M35, Per Andersson guld i M45, Camilla Persson brons senior och guld i K45, Iréne Rohde guld i K50, Lilian Brorsson guld K60.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons