Annons
Nyheter

Guld och brons i Nordiska – nu väntar stafett i Japan för Ida

Nyheter • Publicerad 18 november 2008

FRIIDROTT

Lördagens Nordiska Mästerskap i terränglöpning nere i Köpenhamn slutade med två medaljer för Högby IF:s Ida Nilsson – guld i lag och brons individuellt.

Annons

– Det kändes bra, men det var ett tråkigt lopp, säger Nilsson.

Ett lopp behöver alltså inte vara roligt bara för att man vinner NM-guld och NM-brons.

– Nej, jag fick springa själv hela vägen, säger Nilsson, som sprang den åtta kilometer långa banan på tiden 27,49 minuter.

Ida var 26 sekunder efter segrande Annamari Sandell-Hyvärinen från Finland och sjutton sekunder efter tvåan Kirsten Melkevik Otterbu från Norge.

– Jag hade ingen chans att hänga på, för de sprang väldigt snabbt i början, berättar Nilsson. Men jag visste att det skulle bli svårt, för de var i bra form båda två.

Den svenska lagkamraten Lisa Blommé sprang i mål som fyra, åtta sekunder efter Nilssons brons.

– Lisa närmade sig lite på slutet, men hon var aldrig riktigt nära, säger Nilsson, som tillsammans med Blommé och sjätteplacerade Hanna Karlsson tog hem lag-guldet.

SUSHI

– Det var roligt, alla sprang väldigt bra och alla våra sex löpare var bland de tio första.

Efter stora skadebekymmer går Nilsson för tillfället från klarhet till klarhet och är nu tillbaka på allvar.

Annons

– Jo, det känns bättre och bättre och det är skönt att det går bra att träna, säger HIF-löparen, som redan på torsdag sticker till Japan för nytt landslagsuppdrag.

Idas klubbkompis Jonas Andersson var med i en stafett utanför Tokyo förra året och det är denna landslagsstafett som Ida Nilsson nu ska vara med på. Tre killar och tre tjejer från Sverige springer en mixed-stafett mot andra landslag och förra året sprang Sverige in som 13:e lag av femton. Och Nilsson, som studerar till kock i Kungshamn, ser fram emot sitt första besök i det japanska köket.

– Ja, jag får passa på att äta lite god sushi där...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons