Annons
Nyheter

Göteborgsvarvet flyttar på Kyrkstafetten

Nyheter • Publicerad 24 mars 2006

FRIIDROTTSverigeklassikern Göteborgsvarvet har flyttat årets upplaga en vecka bakåt i tiden.Krocken med Kyrkstafetten var därmed oundviklig, kollisionen fick till följd att Ölandsklassikern nu istället hoppar fram en vecka i kalendern.– Många av våra deltagare är med i Göteborgsvarvet, så därför tror vi på att flytta fram Kyrkstafetten, förklarar Carl-Gustaf Nilsson i tävlingsstaben.

Göteborgsvarvet har alltid avgjorts den tredje helgen i maj, men i år har arrangörerna flyttat löparfesten en vecka bakåt i tiden. Det har alltså fått Kyrkstafettens arrangörer att byta datum på tävlingen – från den 13:e maj till den 20:e.

Annons

– Vi har hört oss för med både våra elit– och motionslag och det är många av dem som springer Göteborgsvarvet, så därför tog vi beslutet att flytta fram Kyrkstafetten även om det är lite sent, berättar Nilsson.

– Jag tror det kommer att gynna oss.

Tufft motstånd

IK Akele brukar ge Högby IF tufft motstånd i elitklassen och östgötalaget har aviserat att de kommer till Öland. Dessutom hoppas Nilsson på ytterligare ett klasslag i Kumla Skidklubb. Kumla betvingade just Akele och kom tvåa i senaste Morastafetten och Närkelöparna kommer med största sannolikhet att förgylla Kyrkstafetten med en start.

Pengar att hämta

Gällande motionsavdelningen så avslöjar Nilsson en rad nyheter.

Anmäler sig minst fem klubbar från Ölands Idrottskrets, friidrottsföreningar räknas inte med, så lottas ett pengapris på 2 000 kronor ut – ett pris som tillfaller någon av de fem föreningarna. Anmäler sig tio klubbar till stafetten lottas 2 x 2 000 kronor ut.

Den klubb i Ölands IK som placerar sig bäst i resultatlistan kan dessutom stoltsera med en nyinstiftad pokal.

– Jag hoppas intresset för Kyrkstafetten bland öns fotbolls– och innebandylag ökar i och med detta, avslutar Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons