Annons
Nyheter

Friidrottssamarbetet spricker

Nyheter • Publicerad 19 februari 2012

FRIIDROTT

Samarbetet mellan FIK Färjestaden och Kalmar SK är på väg att spricka. FIK rekommenderar nu sina aktiva att återgå i Färjestadens organisation och inom två år tros samarbetet helt vara över.

Annons

– Det har blivit för dyrt för oss och vi harinte råd längre, säger FIK:s ordförande Arne Svensson.

Det mångåriga friidrottssamarbetet mellan FIK Färjestaden och Kalmar SK är på väg att gå i graven. Färjestaden anser sig inte längre ha råd att bedriva samarbetsklubben FI Kalmarsund och efter förra veckans årsmöte rekommenderar man nu sina aktiva i Kalmarsund att åter tävla för FIK Färjestaden.

– FIK Färjestaden står för 30 procent av kostnaderna i Kalmarsund – och det har vi inte råd med länge till, säger Arne Svensson, ordförande i FIK.

TVÅ ÅR TILL

FIK Färjestaden har dock bestämt sig för att fortsätta Kalmarsundsamarbetet även under 2012 men framtiden är högst ovis.

– Jag kan tänka mig att det håller i två år till, sedan kommer vi gå ur helt, säger Svensson.

Att sprickan mellan FIK Färjestaden och Kalmar SK börjar bli påtaglig kan ses i alla de aktiva som nu lämnar Kalmarsund för att åter börja träna och tävla i Färjestadens dress – detta efter rekommendation från Färjestadens styrelse.

– Vi vill att de aktiva kommer tillbaka till Färjestaden, vi vill att de tävlar och tränar för Färjestaden igen så att vi åter kan få en samhörighet i klubben, där alla känner att de hör ihop, säger Svensson.

Exempel på aktiva som nu lämnat Kalmarsund för Färjestaden är landslagsmångkamparen Oskar Nordborg, USM-medaljören Nikki Berglund samt lovande friidrottare som Mattias de Graaf och Emmy Andersson.

MISTER SKANSEN

Annons

Dock finns det även nackdelar med att samarbetet med Kalmar SK inom kort verkar att upphöra. Dels tappar man styrka i det gemensamma tävlingslag man har inom FI Kalmarsund och dels mister ölänningarna möjligheter att träna på Fredriksskans i Kalmar.

– Vi kör bland annat inomhus i sporthallen i Färjestaden nu, men det är klart att vi mister möjligheter att träna på Fredriksskans. Vi får köra en lite längre uppbyggnadsperiod här på Ölandistället innan vädret tillåter att man kommer ut på allvar, säger Arne Svensson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons