Annons
Nyheter

Fjolårssegraren knäcktes av Sylvester på upploppet

Nyheter • Publicerad 16 juli 2007

VICTORIALOPPET, HERR

En strålande finish såg till att kenyanen Sylvester Kimeli Teimet sprang hem årets herrklass i Victorialoppet före landsmannen och fjolårssegraren Japhet Korir.

Annons

– Jag kommer tillbaka nästa år, hälsar den glade segraren som ser fram emot chansen att få försvara sin titel.

Herrklassen blev en riktigt rafflande historia och publiken i ett soligt Borgholm bjöds på en bejublad spurtstrid när kenyanerna Sylvester Kimeli Teimet och Japhet Korir gjorde upp om segern tillsammans med marockanen Abdelah Lamghari. Efter en långsam inledning på loppet där ett flertal löpare hängde med i täten utkristalliserade sig en tättrio som skulle komma att göra upp om segern.

URSTARK

De tre följde varandra tätt i hälarna och när de lämnade skogen bakom sig för att äntra löparbanorna inne på Borgholms IP var det omöjligt att sia om vart segern skulle gå. Men på upploppsrakan gav en urstark Teimet inte de övriga två en chans. I stället sprintade han ifrån sina konkurrenter på ett imponerande sätt och hann med att höja högerhanden i en segergest innan han passerade mållinjen på tiden 26.24.00.

– Taktiken var att vänta till det var 200 meter kvar och sedan ryckte jag. Det var så jag gjorde i Göteborg, förklarar Teimet och syftar på att han även segrade i Göteborgsvarvet tidigare i år.

KONKURRENS

Något samarbete de två kenyanerna emellan under loppet var det inte tal om. Tvärtom handlade det om konkurrens på hög nivå.

– Vi pratade ingenting med varandra, vi bara tävlade.

23-årige Teimet har spenderat de senaste månaderna på svensk mark där han tävlat, till synes med gott resultat. Om en månad lämnar han Sverige för den här gången men besöket på Öland har gett mersmak.

Tänker du försöka försvara din titel nästa år?

Annons

– Ja, jag kommer tillbaka, hälsar årets vinnare.

FREDRIK ALFREDSSON

Mer att läsaom Victorialoppet i Ölandsbladet tisdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons