Nyheter

Favoriten försvarade fjolårsguldet

Nyheter • Publicerad 10 maj 2006

FRIIDROTT, TERRÄNG-SMSå fick hon ställa sig där igen. Överst på prispallen, alltså.Ida Nilsson hade nämligen inga problem med att försvara sitt SM-guld i 4 000-metersterrängen från i fjol.– Eftersom jag visste att det skulle bli min enda start under tävlingarna, så tryckte jag på direkt, förklarar segrarinnan.

Högby IF-löperskan visade tidigt var skåpet skulle stå i det fyra kilometer långa loppet. Ida tog initiativet på det första varvet av två och släppte sedan aldrig greppet om loppet.

Nilsson skar mållinjen efter 13.19 – tio sekunder före tvåan Linda Ström från Hässelby SK. Ströms klubbkamrat Lisa Blommé var ytterligare en sekund bakom.

– Jag brukar vara lite mer avvaktande, men nu körde jag på rätt hårt från start. Eftersom jag visste att det skulle bli min enda start under tävlingarna, så tryckte jag på direkt. Det fanns inget att spara på, berättar Ida Nilsson.

Stor lucka

Tiosekunderskudden fanns redan vid varvningen efter två kilometer och Ida kände aldrig att hotet blev större bakifrån.

– Nej, jag tyckte att luckan var rätt stor även om de kanske närmade sig lite, men det var nog mer för att de spurtade mot varandra, säger Ida.

Nilsson, som även vann 8 000-metersloppet på hemmabanorna på Böda Sand i fjol, känner att formen är på väg efter sitt långa skadeuppehåll.

”Inget akut”

Foten känns också bra, men trots det ska hon ta en ny kortisonspruta nästa vecka. Men det är mer en försiktighetsåtgärd enligt Ida själv.

– Jag känner att det skaver lite grann när jag springer i spikskor, men det är absolut inget akut. När jag tog den första sprutan, så blev det mycket bättre, fortsätter hon.

Kyrkstafetten nästa

Nilsson ska springa för sitt Högby vid Kyrkstafetten och sedan väntar tävlingar på bana.

I slutet av maj står en 1 500-meterstävling i Riga på schemat och efter det är det meningen att hon ska säsongsdebutera på specialdistansen 3 000 meter hinder vid tävlingar i Ostrava.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.