Nyheter

Ett riktigt erkännande från friidrottsförbundet

Nyheter • Publicerad 22 oktober 2008

FRIIDROTT

Johan Svensson fick i helgen ett riktigt erkännande från det svenska friidrottsförbundet. Som en av drygt 100 friidrottare har han blivit uttagen till ett uppsamlingsläger i Växjö den 6-7 september inför säsongen 2009.

Johan Svensson har nu tagit steget från juniorlandslagsman till seniorlandslagsman. Han är nämligen en av drygt 100 uttagna friidrottare i det uppsamlingsläger som förbundet kommer ha inför säsongen 2009.

LOVANDE TRUPP

– Man kan säga att det är ungefär som en finnkampstrupp som samlas på uppsamlingslägret. De som ingår är de som vi i förbundet tror på inför kommande säsong, säger Ola Thorsson som tillsammans med Per Synnerman ansvarar för medeldistanslöparna och långdistanslöparna på lägret.

Så man kan se detta som ett erkännande från förbundet att man tror på Johan?

– Precis. Vi har följt honom de senaste åren nu och han har ständigt varit en av de bästa i sin ålder och fortsätter att utvecklas hela tiden. Så fortsätter detta kan han bli riktigt bra, säger Thorsson.

FJÄDER I HATTEN

Johan Svenssons tränare – tillika pappa – Per Svensson ser även han uttagningen som ett erkännande.

– Ja, verkligen. Det är en liten fjäder i hatten. Det är väldigt få som plockas upp från juniorlandslagstruppen till seniorlandslagstruppen så för oss är det väldigt stort.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.