Annons
Nyheter

David siktar på en femteplats i SM

Nyheter • Publicerad 9 augusti 2007

FRIIDROTT

Högby IF:s tidigare juniorstjärna David Nilsson är i full färd med att ta steget till den nationella senioreliten.

Annons

– Jag har närmat mig, men har lite kvar, säger 20-åringen, som vid årets SM-tävlingar ställer upp på 3 000 meter hinder.

David har i den rödsvarta Högbydressen vunnit ett antal svenska juniormästerskap. Nu har Nilsson fyllt 20 och fokuserar sig på att ta steget till seniorexcellens. Ett inte alltid enkelt kliv att ta.

– Jag har närmat mig, men har lite kvar. Förr om åren har jag haft en hel del problem med både skador och sjukdomar, men i år har jag kunnat köra på utan de här problemen och jag hoppas kunna utvecklas med ytterligare ett års bra träning, berättar David.

SPETSATS TILL

Att David Nilsson har kunnat ägna säsongen åt träning utan avbrott vittnar hans nya personbästan om. Högbylöparen har förbättrat ”persen” på 3 000 meter med 22 sekunder, 1 500 meter har spetsats till med fyra sekunder, halvmilen med 19 sekunder och hela 20 sekunder har kapats på 3 000 meter hinder.

Vilken är egentligen din huvuddistans nuförtiden?

– Jag vet inte riktigt, men 3 000 meter har ju gått bäst i år. Vi får se, nu har jag heller ingen direkt terrängsäsong att se fram emot i höst, även om jag ska vara med i Lidingöloppet.

BRA MILJÖ

David hoppas kunna ta nästa steg på utvecklingsstegen i och med en flytt till Norrköping om ett par veckor. I Östergötland ska Nilsson, som precis avslutat ett års filmvetenskapsstudier i Stockholm, träna tillsammans med bland andra Henning Tunek, Oskar Danielson och gymnasiekamraten Fredrik Johansson under juniorlandslagscoachen Peter Holgerssons ledning.

– En bra träningsmiljö helt enkelt, motiverar David flytten till Norrköping.

Annons

FEMTEPLATS MÅLET

Just Fredrik Johansson, som tävlar för IFK Växjö, är en av Nilssons SM-konkurrenter på 3 000 meter hinder, Hammarbys Erik Emilsson, med ö-blod i ådrorna, en annan. I världslöparens Mustafa Mohameds frånvaro får Henrik Skoog, Spårvägen, bära favoritskapet.

– I statistiken ligger jag sexa-sjua i fältet, jag siktar på en femteplats, det är väl realistiskt, avslutar David Nilsson.

HÖGBYTRIO SAKNAS

Nicklas Wiberg, tiokamparen från Färjestaden som ska vara med i VM om drygt en månad, Johan Svensson, Jonas Andersson och Per Rosell är övriga med öländska intressen som är med i SM.

Kalmarsunds Wiberg finslipar VM-formen och ställer upp i fyra grenar: 100 meter, längd, spjut och 110 meter häck. Klubbkompisen Svensson ska fäktas på 800 meter och Högbys Andersson är anmäld både på halvmilen och milen. Rosell, ölänningen som tävlar i Ullevis dress, finns med på diskusstartlinjen.

På damsidan saknas Högbys starka trio Ida och Johanna Nilsson, samt Jessica Gylfe på grund av skadebekymmer.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons