Nyheter

Comebackande Sylvestervinnare siktar mot terräng-SM

Nyheter • Publicerad 2 januari 2009

FRIIDROTT, SYLVESTERLOPPET

2008 blev ett sabbatsår för Högbys David Nilsson.

Men på årets sista dag sprang han hem Sylvesterloppet och har nu fått blodad tand inför 2009.

– Jag är mer sugen nu än på länge och hoppas kunna ställa upp i terräng-SM i slutet av april, säger Högbylöparen.

I början av 2008 sprang han en vintercupsdeltävling. Sedan blev det bara tre stafetter och en klubblagstävling. På årets sista dag sprang David Nilsson sitt blott andra individuella lopp för året. Och det gick så bra det kan gå. Den 10 kilometer långa banan sprang han på 34,16 minuter och vann därmed Sylvesterloppet med nästan en minuts marginal ner till tvåan, Kisas Johan Gustafsson.

– Ja, det var rätt bra marginal ner, det var en bit bakåt, säger Nilsson, vars Högby IF i onsdags för 22:a året arrangerade Sylvesterloppet.

181 löpare hade kommit till start i de olika klasserna och förutsättningarna var fina med nollgradigt och mulet väder, samt ett perfekt underlag.

Slutsegraren i herrarnas 10 kilometersklass, David Nilsson, satte upp farten direkt och hade inga problem att ta hem titeln.

– Det gick skapligt. Jag tappade lite på andra varvet, säger Högbylöparen, som inte sprungit alls mycket under 2008.

– Nej, jag har inte varit igång på länge, så det gick väl hyfsat med tanke på hur lite jag har tränat den sista tiden.

ONT I RYGGEN

Efter flera framgångsrika år var det under 2008 väldigt tyst om David Nilsson.

– Ja, det blev ett sabbatsår för mig. Jag försökte mycket i början av året, men tröttnade sedan på mina ryggbesvär. Så då tog jag det lugnt ett tag och det känns aningen bättre nu, berättar han.

Vad är det för ryggproblem?

– Jag vet inte, men det gör ont när jag springer. Det gör inte överdrivet ont, men smärtan är alltid där. Det är en skum belastning och det är ju inte skönt.

Efter ett halvår utan löpning började David springa i september igen och nu blickar alltså en löparsugen Högbyit fram emot terräng-SM i slutet av april.

– Det känns ju aningen bättre, men allt beror ju på hur det kommer kännas i ryggen framöver, förklarar han.

– Det är ju ett par månader kvar, så man ska väl kunna komma i form, men man vet ju inte.

COMEBACK SOM SYSTER

Fram till terräng-SM är det dock inget planerat för Nilsson, som nu åter tar upp sina studier i filmvetenskap uppe i Stockholm.

– Nej, jag har inte kollat så noga, men det blir kanske nåt DM eller nåt sånt. Och lite tävlingar här uppe i Stockholm, säger han.

Blir 2009 ett riktigt comebackår för David Nilsson? Tja, comebacker verkar ligga i familjen för tillfället. Storsyster Ida lyckades ju komma tillbaka från sin skada på ett imponerande sätt i höstas.

Går det månne lika bra för David?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.