Nyheter

3 000 meter hinder i blågult även för David

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2006

FRIIDROTTKrutröken har knappt lagt sig efter Ida Nilssons imponerande EM-äventyr på 3 000 meter hinder.Nu är det nämligen dags för nästa familjemedlem att springa samma distans i den blågula landslagstrikån.– Jag fick välja mellan hinder och 5 000 meter slätt och valde det förstnämnda för att ge det en chans, förklarar Nilsson.

Nilsson, tävlandes för Högby IF, bildar lag på 3 000 meter hinder tillsammans med en annan ö-löpare i gotlänningen Erik Scheller när det vankas en 19-årslandskamp i Eskilstuna i början av september. Nilsson och hans Sverige får tampas med favoriten Finland, Norge, samt ett kombinerat lag från Danmark/Island.

Du, nu kommer du att jämföras med syster Ida, slår du hennes 9.39,24?

– Ja, det borde jag väl göra, även om det handlar om högre hinder för mig. Under 9.30 är målet, säger David, som i så fall skulle placera sig som nummer två i familjen efter pappa Carl-Gustafs 8.50,58 en gång i tiden.

Jag hörde att du missade Idas EM-final på grund av ett besök på Emmabodafestivalen?

– Ja, det stämmer, men festivalen var ingen höjdare.

Vilka var favoriterna, då?

– Band of Horses.

Är du annars en festivalnisse?

– Nä, jag är ingen festivalare, det är musiken jag är ute efter.

Okej, vad händer härnäst?

– Jag har kört mycket banintervaller nu i sommar, så nu blir det mer fokus på distansträning även om jag kommer att ställa upp på 3 000 meter slätt på MAI-galan nästa vecka, avslutar David Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.