Annons
Nyheter

Zlatan – KFF:s ”supernolla”

Nyheter • Publicerad 3 september 2008

FOTBOLL, ALLSVENSKAN

I onsdags höll han nollan i den europeiska debuten då Kalmar FF besegrade Gent. I helgen höll Persnäsfostrade Zlatan Azinovic nollan då han vaktade KFF:s mål i sin allsvenska debut då GIF Sundsvall besegrades med 3–0.

Annons

Någon ”social maskning” var det aldrig tal om. Kalmar FF satte fart från första sekund och körde över GIF Sundsvall totalt på Fredriksskans i söndags. Redan i den tredje minuten satte Rasmus Elm 1–0 till Kalmar och sedan fortsatte man pressa ”Giffarna”.

– Ja, det var verkligen en lugn start för mig. Jag tror det tog fem minuter innan jag över huvud taget fick röra bollen, säger Zlatan Azinovic som nu hållit nollan i 180 minuter för Kalmar FF och fortsätter:

– Visst hade det varit skönt att få lite mer skott på sig i inledningen men det var lugnt ändå, man är så fokuserad ändå.

STOLPROTEN

I den 29:e minuten gjorde sedan Viktor Elm 2–0 till KFF med ett distansskott och i den andra halvleken fastställde nyinbytte Abiola Dauda slutresultatet till 3–0. För Zlatan blev det en ganska lugn kväll men ett par ingripanden fick målvakten göra. Bland annat räddade han skott precis vid stolproten.

– Kommunikationen med backlinjen fungerade mycket bra så Sundsvall kom aldrig till några riktiga farligheter, säger Zlatan.

■ ■ Vad var skillnaden på den här matchen och Gentmatchen?

– Gent var lite bättre på allt och det var ett lite högre tempo men i stort var det inte så stor skillnad. Det var bara att gå ut och göra sitt bästa.

■ ■ Du verkar rätt lugn och säker i målet?

– Lite nervös blir man ju men när man väl spelar är man så fokuserad, men visst... Man försöker vara så lugn som möjligt.

Annons

JOHAN MALMQVIST

Kalmar FF–GIF Sundsvall 3–0 (2–0)

Målen: Rasmus Elm, Viktor Elm, Abiola Dauda.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons