Nyheter

”Wahlis” siktar mot Öland för seger

Nyheter • Publicerad 22 maj 2006

FOTBOLL, DIV. VEfter förluster mot SSG och Mörbylånga tog Martin Wahlström och hans Halltorp säsongens första Ölandsseger mot Glömminge i onsdags.Nu siktar han på en ny seger mot IFK Borgholm.– Borgholm inkasserar sin andra förlust på måndag, för vi är riktigt på gång nu, säger den 28-årige Färjestadensonen.

Matchen mot IFK Borgholm på måndag blir Halltorps fjärde raka match mot Ölandsmotstånd och lagets egna ölänning har förstås bra koll på ö-lagen.

2001 var han ju bland annat med och förde upp Glömminge IF från division VI till division V.

– Vi hade jävligt roligt då med Glömminge och Karabyn (Peter, tränare) var ju en grym pådrivare. Även fast jag inte fick spela varje match från start, så var jag ändå taggad. Han var duktig på sånt, Karabyn.

Wahlström hoppade det året in i den sista matchen mot IFK Kalmar och sköt på egen hand klubben till femman. Därefter kom han att jämföras med Ole Gunnar Solskjaer och andra ”super-subs”. Och faktum är att han som inhoppare även gjorde mål mot SSG förra veckan.

– Oftast gör jag faktiskt mål när jag börjar på bänken.

Hur kommer det sig?

– Jag orkar nog inte spela hela matchen...

Spelar med Ward

Wahlström lämnade Glömmingelunden året efter succén med seriesegern. Ny klubb blev Kåremo i sexan.

– Jag jobbade ihop med några killar i Kåremo och kände att det skulle vara kul att spela med dem.

Inför förra säsongen bytte han dock över till seriekonkurrenten Halltorp.

– Daniel Ward (målvaktstalang från Färjestadens GoIF:s gamla P76-gäng) står där och han lockade dit mig. Det är ett bra gäng.

Och det blev succé direkt. Halltorp kom tvåa i serien och gick upp i femman.

– Vi fick lite nyförvärv, bland annat jag, hehe... Nej, men framförallt Jimmy Svensson från Tvärskog. Han måste ha varit seriens bäste spelare.

Hur går det för Halltorp i år, då?

– Tre lag åker visserligen ut i år, men vi har visat att vi hör hemma i femman, så jag tror vi blir ett mittenlag.

Slutligen, du har tagit upp både Glömminge och Halltorp till division V. Vilket blir nästa lag du flyttar upp i femman?

– Ja, det vore roligt om Jäverskog (Markus, tränare Högsrums FF) hörde av sig. Har han några planer på division V så vet han vart han ska ringa, hehe...

FAKTA/Martin Wahlström

Ålder: 28 år.

Position: Anfallare.

Moderklubb: Färjestadens GoIF.

Andra klubbar: Gick till Glömminge IF i slutet av 90-talet, sedan till IFK Kåremo 2002 och därifrån till Halltorps IK 2005.

Styrka: Bollsinnet.

Svaghet: Ölsinnet.

Motto: Varför passa när man kan dribbla?

Wahlström har mött tre av fyra Ölandslag

På försäsongen gjorde Martin Wahlström tio mål på sex träningsmatcher, men det har gått tyngre i serien. Här är hans säsong så här långt:Vinst 5-0 mot Alsjöholm

Spelade från start, men blev utbytt utan att ha gjort något mål.

Förlust 1-3 mot SSG

Inledde matchen på bänken, men kom sedan in och gjorde lagets enda mål.

– SSG har ungefär samma spelstil som oss, de spelar tufft. Men sedan har de också de här spetsarna som Martin Gustavsson, Mattias Nilsson och Charlie Nilsson, som kan kliva fram. Det var det som avgjorde mot oss.

Förlust 0-4 mot Mörbylånga

Spelade hela matchen utan att göra mål.

– Mörbylånga är ju en seriesegrarkandidat, men vi var med rätt länge mot dem. De rullar jävligt bra, har ett bra kortpassningsspel. Och det är många duktiga unga där från plantskolan i Mörbylånga.

Vinst 3-1 mot Glömminge

Spelade hela matchen utan att göra mål.

– Det var den sämsta matchen som Wahlström presterat på Glömmingelunden, men vi vann ju. Glömminge har ett jäkligt ungt lag med många som precis börjat känna på A-lagsspel.

– Bröderna Anbacken är ju jäkligt duktiga och Rickard Persson gjorde en snygg frispark. Men Glömminge håller inte riktigt, de var inte så bra som jag trodde.

Tankar inför IFK Borgholm på måndag

– Det ska bli spännande, men jag vet inte så mycket om dem. Men de inkasserar sin andra förlust på måndag. Vi är riktigt på gång, vi är vassa nu.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.