Nyheter

Veteraner blåser liv i Högsrums dam?

Nyheter • Publicerad 18 september 2009

FOTBOLL

Ska Högsrums FF:s damlag återuppstå redan säsongen 2010?

Ja, det verkar nästan så, då ett gäng veteraner anmält sitt intresse för spel med HFF.

– Vi hoppas på att ha ett lag i seriespel nästa år och redan till inomhusturneringarna i vinter, säger Högsrums ordförande Kennert Georgsson.

Ett gäng veteraner har alltså blivit sugna på att ta upp fotbollsspelandet igen.

– Vi är ett kompisgäng som har spelat CoBödabana, då hette vi Högtryck, och vi har även spelat någon inomhuscup i Mörbylånga där vi hette Pink Ladies, berättar Anna Boström, som senast sågs i IFK Borgholm under säsongen 2008.

– Jag hade ju tänkt sluta spela efter den säsongen, men jag har gjort något inhopp i b-laget i år, erkänner hon.

DET SOCIALA

Spelarna i kompisgänget har spelat tillsammans i olika klubbar under sina karriärer och hoppas nu alltså kunna återförenas i Högsrum.

– Vi har pratat om det här i flera år att spela tillsammans igen, för vi tycker det är jätteroligt, säger Boström och fortsätter.

– Man vill ju komma ner till en träning och ha det här sociala.

Det här låter lite som en damernas motsvarighet till FK Stora Frö, där ett gäng lirare över trettio samlades inför årets säsong för att spela fotboll i sexan på sina egna villkor och ha roligt tillsammans...?

– Ja, det var lite av dem vi blev inspirerade och vi pratade lite med dem under beachfotbollen i Böda Sand i somras.

TIDIG JULKLAPP

Ordförande Georgsson hoppas naturligtvis att det hela ros i hamn, då hans Högsrums FF i år var utan damlag för första gången sedan 2002.

– Ja, det här är ju som en tidig julklapp det här att de kommer till oss och undrar om de kan få starta upp ett damlag. Det här kan bli riktigt bra, säger han.

Högsrums FF har haft ett styrelsemöte i frågan, samt ett möte med de inblandade tjejerna, men allt är ännu inte klart till 100 procent.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.