Nyheter

Vaknade i andra

Nyheter • Publicerad 26 maj 2009

FOTBOLL, DIV 3

Borgholm var ordentligt upprullade under första halvlek, i lördagens tidiga seriefinal mot IFK Kalmars b-lag. Men inom loppet av sju minuter vände IFK på matchen och såg ut att få med sig en vinst, då Kalmar kvitterade med fem minuter kvar.

– Vi tände till i paus och sa åt varandra att så här dåliga är vi inte, säger mittfältaren Moa Olsson.

Olsson var, tillsammans med mittfältskollegan Sara Torkelsson, bäst i seriefinalen för hemmalaget. Hon var navet i hemmalagets spel och stod ideligen för långa, precisa passningar. Lägg därtill inte en förlorad närkamp i andra halvlek.

– Jag gillar att sätta in lite i närkamperna. Jag har alltid spelat med killar innan, så det kanske kommer därifrån, säger Moa Olsson.

Dessutom var det Olsson som nickade in kvitteringen för IFK.

– Emma (Nilsson) kommer högst på hörnan och nickar bollen mot mål. Jag står framför målet och kan bara skarva den bakåt. Skönt var det.

Moa Olsson kompletterades bra av pigga Sara Torkelsson. Torkelsson var i första halvlek ensam om i Borgholm att ha intentioner framåt. I andra halvlek var det hon som, med en klinisk träff med högern, sköt 2-1 till IFK - i vad som såg ut att bli segermålet.

För bortsett från en tiominutersperiod i andra halvlek, där man tryckte på och hade en boll i stolpen, så oroade inte Kalmar hemmaförsvaret.

Men med fem minuter kvar kom läget.

Danielle Warme frispelades och ensam med Lovisa Hultman gjorde hon inget misstag. 2-2, som blev slutresultat. Ett resultat som Borgholm ska vara nöjda med. Speciellt med tanke på hur första halvlek såg ut.

– Vi är inte alls med första. Vi var inte på hugget och vågade inte spela, säger Moa Olsson.

Kalmar, däremot, spelade ut sitt fulla register. Ofta gick spelet snabbt och på ett tillslag. Kalmar kom ofta runt på kanterna, och där hotade ständigt Magdalena Johansson. Borgholm hade svårt att få grepp om Johansson, som i varje moment lyckades suga åt sig bollen och skapa något konstruktivt.

Hemmalaget hade inte mycket. Man försökte spela i djupled, men skyttedrottningen Marie Erlandsson hade det tufft. Kalmars backlinje tog djup, vilket gjorde att Erlandsson inte fick några instick och längre bollar att jobba med. Under matchen lyckades Erlandsson slita åt sig två bra lägen, men bägge gångerna gick avslutet utanför.

Men trots det stora spelövertaget var det ett slumpmål som gav gästerna ledningen. Pernilla Ekströms långa boll studsade försmädligt över Lovisa Hultman. Då hade tio minuter gått.

IFK Kalmar B toppar fortfarande tabellen, obesegrade. Borgholm delar andraplatsen med Rödeby, fyra poäng efter.

FAKTA/

IFK Borgholm – IFK Kalmar B 2-2 (0-1)

Målen:1-1 Moa Olsson, 2-1 Sara Torkelsson.

Startelvan:Lovisa Hultman - Joanna Necke, Emma Nilsson, Anna Nyman - Natalie Wilhelmsson, Sara Torkelsson, Moa Olsson, Alexandra Johansson, Viktoria Eriksson - Nathalie Nilsson, Marie Erlandsson.

Kvarnligan

3, Moa Olsson - Efter en trevande första halvlek var Olsson briljant i andra. Fanns överallt och hade stor del i att Borgholm vände på matchen. Målnickare.

2, Sara Torkelsson - Hela tiden med ambitionen att skapa något kreativt. Riktigt fin träff med högern vid 2-1.

1, Anna Nyman - Hade liksom hela laget det svårt att hänga med i första. Spelade upp sig rejält i andra och tillät inte Kalmars kvicka forwards att få spelrum.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.