Annons
Nyheter

Urdålig insats av vindpinat RM

Nyheter • Publicerad 4 september 2007

FOTBOLL, DIV 3 DAM

Mittenmötet mellan RM IF och Gamleby IF hade alla förutsättningar att bli en avslagen historia. Den blev det också – från RM:s sida. Förlust med 1-4 och tränaren Torsten Luks var minst sagt inte nöjd och behövde bara ett ord för att beskriva insatsen.

Annons

– Urdåligt...

En kulingliknande vind som svepte över Runvallen gav matchen möjlighet att få två olika ansikten. I första halvlek hade Gamleby vinden i ryggen och utnyttjade också det. RM tilläts inte att skapa några chanser och skyttedrottningen Linda Karlsson var helt isolerad på topp, på ett sätt som man sällan ser när RM spelar. Istället fick man förlita sig på långskott och småpassningsspel på mittfältet. Det spelet gav absolut ingenting. Ingen bokförd chans förrän i 42:a minuten när Ulrika Helgesson från 30 meter drog bollen i ribban säger allt om RM:s uddlösa spel.

– Det var fruktansvärt segt idag, säger tränaren Torsten Luks.

KRAMPAKTIGT

0-1 var ställningen i halvtid efter ett tidigt ledningsmål för Gamleby. I en sövande första halvlek skapade sedan inget av lagen några chanser framåt. Inte förrän då Helgesson drog iväg sitt ribbskott. Annars var det mittplansspel för hela slanten och vinden var den stora stjärnan och den som påverkade spelet mest på Runvallen. Till andra halvlek förväntade man sig att RM skulle kunna utnyttja vinden till sin fördel och ta över matchen. Så blev inte fallet.

– Vi vann ju borta över dem med 6-2, jag tror det handlar om någon slags attityd nu. Fotbollsspelare är ett konstigt släkte, säger Torsten Luks när han försöker få fram en förklaring till det krampaktiga spelet.

INTE PÅ TÅRNA

Istället för kvittering och ledningsmål kunde istället Gamleby utöka sin ledning med både 2-0 och 3-0 i början av den andra halvleken. Båda gångerna fick RM:s försvar spela felvända, något som de inte alls gillar. Att RM stod för en liten uppryckning mot slutet hjälpte föga. Ett reduceringsmål av Linnéa Alvarmo och till slut ett 1-4-mål av gästerna avslutade matchen.

– Vi var inte på tårna, ingenting gick som vi ville idag, säger Alvarmo om matchen.

– Vi jobbade en och en i hela första halvlek. Sedan kom vi igång lite på slutet men då är det ju för sent...

Annons

Förlusten förankrar RM i mitten av division 3-tabellen och det känns inte missvisande. RM modell 2007 är alldeles, alldeles för ojämnt för att kunna ligga högre.

MÅRTEN PALMEFORS

RM IF–Gamleby IF 1-4 (0-1)

Målet, RM: Linnéa Alvarmo.

Startelvan, RM: Helena Andersson – Charlotta Ljunggren, Linda Nilsson, Marie Salebäck, Hanna Helgesson – Josefine Helgesson, Ulrika Helgesson, Josefine Bengtsson, Helena Alvarmo – Linda Karlsson, Linnéa Alvarmo.

Kvarnligan:

3: Linnéa Alvarmo. Kämpade och slet som brukligt och hoppade upp några kvarnar efter sitt reduceringsmål. Har en förmåga att alltid komma undan med hedern i behåll tack vare sitt arbete på planen.

2: Hanna Helgesson. Överlägset bäst i den första halvleken då hon vårdade boll och kom med mycket i anfallen. Försvann i andra halvlek när hon flyttades upp på mittfältet.

1: Linda Nilsson. Hade en del att göra och mycket ytor att täcka upp och gjorde det som vanligt på ett bra sätt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons