Nyheter

Uppryckning efter ÖM-segern

Nyheter • Publicerad 6 juni 2008

FOTBOLL,

ÖM KVARTSFINAL

Lika mycket som det handlade om att ta sig vidare till semifinal i ÖM, lika mycket handlade det om att ge självförtroendet en boost.

– Ja, visst var det så. Det är skönt att vi äntligen fick vinna en match och göra lite mål, säger Johan Steglander, som fick agera spelande tränare i Marcus Kraaijenbrinks frånvaro, efter 5–2-vinsten över SSG i ÖM.

Glömminge kom, likt SSG, till ÖM-kvarten med ett lite sargat självförtroende och ett par mindre bra resultat i bagaget. Därför smakade nog 5–2-segern över SSG extra bra då ett par spelare äntligen fick göra mål igen och kanske få tillbaka det där lilla självförtroendet som behövs för att börja vinna.

– Det är alltid skönt att man får göra lite mål. Det är klart att det sätter sig lite i huvudet när man inte får bollen i mål. Men sedan gör man något enkelt mål och sen börjar det lossna, säger Rickard Persson som nätade två gånger.

Strålande fotboll

Och det är inte bara många mål Glömminge kan glädja sig åt. Långa stunder i den första halvleken spelade man strålande fotboll och rullade ut SSG totalt. Mycket rättvist ledde man också med 2–0 efter den första halvleken efter att Johan Anbacken petat in en boll och Tim Börjesson smällt in den andra med ett riktigt kanonskott utanför straffområdet.

– Det kändes som att vi kunde göra lite fler mål. Det var ett par spelare som missade ett par bra chanser, säger Steglander.

Tappade allt

I den andra halvleken tappade dock Glömminge allt spel man hade i första halvleken och bjöd in SSG i matchen och länge hängde reduceringen i luften.

– Vi jobbade inte som ett lag och det var riktigt dåligt långa stunder. Men vi kände att SSG inte kom till de där riktiga farligheterna ändå, säger Steglander.

Istället gjorde Rickard Persson 3–0 och luften gick ur SSG.

– Jag tycker vi gör en bra match i 80 minuter. Vi vet ju att Glömminge är ett bättre lag och det var ingen som förväntade sig att vi skulle vinna. Sedan får Glömminge göra lite enkla mål i slutet då vi plockar ut en back och sätter in en anfallare och chansar framåt lite, säger SSG-tränaren Anders Svantesson.

Matchen slutade 5–2 efter att de båda lagen gjort två mål var i matchens slutskede.

– Det är skönt att vi lyckades vinna men det är fortfarande inte alla som tar jobbet fullt ut, säger Steglander.

FAKTA/

SSG IF–Glömminge IF 2–5 (0–2)

Målen:

SSG:Ola Nilsson, Johan Rosengren.

GIF:Rickard Persson 2, Johan Anbacken, Tim Börjesson, Stefan Nyberg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.