Annons
Nyheter

Tung missad kvalplats

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2012

FOTBOLL, DIV 4 DAM

Man hade allt i egna händer.

Annons

Men när det gällde som mest vek RM IF ner sig.

– Matchen blev precis tvärtemot vad vi tänkt oss, säger RM:s Alexandra Johansson.

Efter att Högsrums FF tidigare på lördagen besegrat Smedby BoIK behövde RM IF ett poäng för att säkra kvalplatsen mot division 3 – man var dock aldrig nära. IFK Borgholm vann 2–0 och skickade ner RM på tredjeplatsen i fyran.

– IFK har en formkurva som bara pekar uppåt. Sedan är de bra på att täppa till bakåt och de har "Josse" (Josefin Nilsson) framåt, säger Alexandra Johansson.

– De har en bra taktisk för att vinna matcher.

Ni har allt att spela för. Varför kommer man inte upp i högre nivå?

– Jag hade känslan att det inte ville sig från första början. Hade vi fått göra första målet hade det kanske blivit annorlunda eftersom det räckte med oavgjort för oss. Men matchen blev precis tväremot vad vi tänkt oss.

• Hur tung är den här förlusten?

– Det är ganska jobbigt nu – väldigt jobbigt. Vi hade ställt in oss på att ta chansen. Jag vet förvisso inte om vi hade varit beredda på att ta oss upp i trean. Men när man har chansen vill man självklart ta den.

LYCKAD SÄSONG

Annons

Trots förlusten kan RM-damerna se tillbaka på en ganska lyckad säsong. Från att ha varit en ordentligt strykgäng i trean i fjol var man i år 90 minuter från att få kvala tillbaka.

– Vi har haft jävligt kul hela säsongen. Visst ville vi ligga på övre halvan av tabellen men att det skulle gå så här bra var det väl egentligen ingen som trodde. Vi trodde absolut inte att vi hade någon chans att gå upp efter att vi förlorade Smedbymatchen för ett par veckor sedan.

– Även om vi inte gått upp i trean hade det varit kul att visa vi kunde ta oss upp i kvalet.

Tränare Nicklas Broman var inne på samma linje:

– Konstigt nog så verkar de mer taggade än vad vi var. Vi skapar nästan inga farligheter – vi har någon frispark. Kan vi inte slå IFK Borgholm i en helt avgörande match är vi inte värda kvalplatsen heller. Vi borde vara så bra att vi kan knyta ihop säcken. Så det är bara att gratulera Högsrum till kvalplatsen.FAKTA/

IFK Borgholm – RM IF 2–0 (1–0)

Målen: 1–0 Josefin Nilsson, 2–0 Josefin Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons