Nyheter

Triangeldramat - rysaravslutning väntar...

Nyheter • Publicerad 1 september 2006

FOTBOLL, DIV. VMörbylånga GoIF leder femman med tre poängs marginal ner till jagande Hossmo BK och IFK Borgholm.Fyra omgångar återstår och vilken rysare till avslutning som väntar...

Magnus Olanders manskap har kopplat greppet, men kampen om direktplatsen till division IV är långt ifrån avgjord. Tre pinnars ledning är inget betryggande övertag med tanke på klubbens tuffa avslutningsschema.

Eller vad sägs om ett ovisst derby mot SSG IF på måndag, ett bortamöte med KV 76, samt topptrions i särklass hårdaste motstånd i form av just Hossmo och Borgholm i de två sista kamperna?

– Riktigt tufft, vi har ju topplagen kvar, säger MGoIF:s Peter Martinsson om lagets kvarvarande matcher.

Tippa utgången!

– Det blir tufft, men jag kan ju inte annat än att tippa oss som etta. Vi tror på oss själva och spelar vi som mot Glömminge tar vi hem det.

Värsta schemat

Trean och ö-kollegan IFK har ett minst sagt intressant schema kvar.

Av lagets fyra sista spelas inte mindre än tre av dem mot Ölandslag...

Johny Erlandsson och hans grabbar stöter först på Glömminge IF, som trots 5–2-nederlaget mot Mörbylånga senast är något av höstens gäng.

Sedan väntar SSG på hemmagräset och i den näst sista holmgången mäter IFK krafterna med MGoIF i något som kan bli matchen med stort M.

– Mörbylånga har väl värsta schemat kvar, men vi har å andra sidan tre derbymatcher, säger Johan ”TT” Pettersson, mittfältaren som varit formidabel i IFK-dressen så här långt.

Vad talar för att IFK Borgholm står där som serievinnare till slut?

– Det är hugget som stucket, men vi är starka och måste jag tippa så tippar jag givetvis oss som etta och Mörbylånga tvåa.

Bättre i skogen

Hossmo, då? Jo, Rinkabyholmsgänget – där det för övrigt finns en hel del ö-intresse i form av duktige mittbacken Martin Forsman, spjutspetsen Benny Nilsson och coachen Ulf Jonsson – har i och för sig jumbolaget Alsjöholm kvar, men sedan väntar en hungrig Ölandstrio i tur och ordning Glömminge, SSG och till sist Mörbylånga.

– Ölandsmatcherna är alltid tuffa, men vi har väl inte värre schema än de andra, säger ovan nämnde Jonsson, som hoppas att Mörbylånga ska tappa ytterligare poäng innan lagen möts i den sista omgången:

– Ja, får man stryk i Alsjöholm kan man få stryk i Vassmolösa, säger han apropå MGoIF:s bortakamp mot KV 76 den 11 september.

Avslutningsvis, vad talar för Hossmo som seriesegrare?

– Givetvis tron på oss själva och att vi inte har nån press på oss. Sen trivs vi bättre i skogen än vad Mörbylånga gör...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.