Annons
Nyheter

Tretton års pendlande är över

Nyheter • Publicerad 28 november 2008

FOTBOLL, ELITFYRAN

Böda/Högby-backen Niclas Ottosson har bestämt sig för att lämna moderklubben och gå över till Kalmar AIK.

Annons

– Det är för att underlätta i vardagen, för det tar ju sin tid med resorna, säger 29-åringen.

Ja, Ottosson vet verkligen vad han talar om. I tretton års tid har han pendlat från hemmet i Kalmar till spel i först Högby IF och sedan Böda/Högby. Men nu blir det alltså betydligt närmare till träningar och hemmamatcher, då Kalmar AIK som bekant håller till inne på Fredriksskans i Kalmar. KAIK åkte ur division 3 i år, men satsar hårt på att nästa år tillhöra toppen av elitfyran. Och då är Ottosson, med två division 3-säsonger och tre elitfyra-säsonger i bagaget, ett välbehövligt nyförvärv.

– Ja, han har ju rutinen och med lite bättre träning är det en mycket bra mittback, utan tvekan, säger Marcus Kraaijenbrink. Han är följsam och sköter sitt jobb.

FÖRSTA GÅNGEN I ANNAN KLUBB

Och Ottosson själv ser med spänning fram emot nästa säsong.

– Jag tror det kan bli bra, de verkar ha fått ihop ett bra gäng, säger han om KAIK:en. Klubben verkar vilja satsa och har ett mål att spela högre upp, så det vore kul om man kunde hjälpa de med det.

Men det blir första gången i din karriär som du spelar i en annan klubb än Högby...

– Ja, men det känns spännande, det är kul att testa på nåt nytt. Jag är ju inte redo att lägga av ännu...

Ett annat tänkt nyförvärv från Öland har dock tackat nej till KAIK. RM IF:s evighetsmaskin, William Andersson, har nämligen bestämt sig för att stanna kvar i RM nästa säsong.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons