Nyheter

Trean inget problem för IFK

Nyheter • Publicerad 30 april 2008

IFK Borgholm såg ut som att de aldrig gjort något annat än spelat division 3-fotboll i hemmapremiären och division 3-debuten mot IFK Kalmar b. Receptet för 3–1-vinsten enligt tränare Janne Strindhag?

– Tyngd, power och öländsk kalksten.

Det är alltid svårt att veta hur motståndet blir när ett b-lag står på andra sidan. Lite oroligt sålunda för IFK Borgholm inför hemmapremiären men den oron försvann snabbt.

– Det är lite speciellt med b-lag, man vet aldrig hur dom kryddar och standarden på motståndet. Men vi tog tag i det från början, menar Borgholms tränare Janne Strindhag.

Ledningsmålet kom också genom för dagen heta Marie Erlandsson som förvaltade ett friläge. Förutom målet hade också Borgholm två skott i ribban under första halvlek och gick till halvtidsvila med en mycket välförtjänt ledning.

Två mål i snabb följd

Beskedet från tränare Strindhag inför andra halvlek var att bara trumma på. Så gjorde också Borgholm som fortsatte att utmanövrera sina yngre motståndare i IFK Kalmar. 2–0 och 3–0 kom sedan i ganska snabb följd genom Moa Olsson och Marie Erlandsson och matchen var avgjord. Att IFK Kalmar fick reducera i slutminuterna via en straff var mer av akademisk karaktär.

– Det är svårt att dra växlar av en sådan här match med tanke på att vi inte vet hur klassen på motståndet står sig. Men vi är jättenöjda, säger Strindhag.

Fysiskt starka

En som hade anledning att vara mindre nöjd var IFK Kalmars målvakt, Ida Persson. Ida, som är fostrad i Högsrums FF och gick till IFK Kalmar i år, fick släppa tre mål bakom sig och var imponerad av motståndet.

– De är riktigt fysiskt starka, det kan helt klart gå bra för dom i år.

Ida, som förra året spelade både som målvakt och utespelare, har i år valt att satsa mer på fotbollen och har därmed intaget en permanent plats mellan stolparna hos IFK Kalmar.

– Förhoppningsvis ska jag få in lite rutin. Det har kännts bättre och bättre.

Bevis på bredd

Mot IFK Borgholm räckte det dock inte till. Storskytten Maria Boström behövde inte komma med i målprotokollet så där finns sparkapital. Dessutom fanns inte Sara Torkelsson, Moa Larsson och Emma Wahlberg med på grund av sjukdomar och resor. Ett bevis på bredd från Borgholmsdamerna som började division 3-äventyret på bästa sätt.

– Det var en kul start, det här, som Janne Strindhag så träffande uttryckte det.

FAKTA/

IFK Borgholm – IFK Kalmar B 3–1 (1–0)

Målen:Marie Erlandsson 2, Moa Olsson

Kvarnligan:

3.Anna Boström

2.Moa Olsson

1.Marie Erlandsson

Startelvan:Anna Rydberg – Emma Nilsson, Annika Nilsson, Jennie Larsson – Emelie Johansson, Anna Boström, Moa Olsson, Ida Olsson, Vickan – Maria Boström, Marie Erlandsson. Bänken: Linnea Olsson, Joanna Necke.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.