Nyheter

Tove Johansson vänder hemåt

Nyheter • Publicerad 8 april 2008

FOTBOLL, DIV 4

Det blev bara en och en halv säsong i Mörbylånga GoIF. Nu har nämligen Tove Johansson bestämt sig för att flytta hem till moderklubben Färjestadens GoIF. I dag är det tänkt att hon ska skriva på.

Det är dock fortfarande innebandyn som går i första hand för Tove, som är en viktig kugge i Färjestadens IBK:s division 1-gäng.

– Innebandyn kommer att ta mer tid för mig nu och då är det närmare till Färjestaden än till Mörbylånga, säger Johansson, som bor i Färjestaden.

– Sedan har Färjestaden lite tjejer som spelar innebandy också och de har ett bra samarbete med innebandyklubben, fortsätter hon.

NÖJD PATRIK

På Tallhöjden är man glada över att Tove kommit tillbaka.

– Det är kalas för föreningen, jublar Färjestadens tränare Patrik Gustavsson. Det är en kämpe man vill ha. Hon kommer att höja mycket, hon blir en stor tillgång.

Hon har använts både som back och mittfältare tidigare. Vad blir det i Färjestaden?

– Jag tror jag tänker använda henne som defensiv mittfältare med tanke på hennes arbetskapacitet.

Tove är Färjestadens andra nyförvärv efter Louise Eriksson, som kom från Norra Tång inför årets säsong. Dessutom har meriterade Anna Nilsson gjort comeback, vilket ÖB-sporten tidigare skrivit.

NÖDVÄNDIGT

En annan comeback blir också som ett nyförvärv för GoIF:en, nämligen Susanne Gustafsson, som gjorde sin senaste säsong 2002, med IFK Kalmar i division 1, men som nu tagit fram skorna i Färjestaden igen. Målvakten Helena Nelson gör också comeback i år efter en tung skadeperiod.

Och Nelsons comeback är nödvändig då målvakten Eleonor Broman slutat. Slutat har också Josefin Nyberg och Susanne Gustafsson, innebandyspelarna som spelade delar av fjolårssäsongen med FGoIF. Systrarna Brohall har flyttat och talangtrion Frida Andersson, Malin Börjesson och Sophie Högberg har också slutat.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.