Nyheter

Total islossning i Tingsryd

Nyheter • Publicerad 31 maj 2010

FOTBOLL, ELITFYRAN

Från två mål på sex matcher.

Till fem mål i en match.

Snacka om islossning för IFK Borgholm.

– Vi har spelat bra senaste matcherna så vi visste att det skulle lossna, säger IFK Borgholms tränare Roger Nilsson efter 5–0-segern borta mot Tingsryd United.

Jacob Petersson, Jonatan Karlsson och Andreas Prins var IFK Borgholms främsta målskyttar när man vann division 4 i fjol. Hitintills har Borgholms målproduktion milt uttryckt gått trögt under inledningen av årets elitfyrasäsong. Under helgen lossnade det dock ordentligt för IFK – utan att någon i ovan nämnda trio deltog i matchen.

– Ibland är fotboll underligt. Men vi har spelat bra tidigare och vår första seger borde kommit tidigare, säger tränare Roger Nilsson efter att hans lag besegrat Tingsryd United med 5–0.

7–0 eller 8–0

André Ohlsson gav IFK ledningen med 1–0 innan halvtid, vilket han ökade på till 2–0 i början av andra akten. Sedan rann IFK ifrån och kunde alltså vinna med 5–0 och öka sin målskörd under säsongen med 250 procent.

– Det var bara ett lag på planen. Grabbarna gjorde precis vad de skulle och det gav utdelning. Vi kunde faktiskt ha vunnit med 7–0 eller 8–0, säger Nilsson.

■ ■ Var det glädje eller en lättnad att äntligen få vinna?

– Både och. Det sätter ju sig i skallen när man inte vunnit på sex matcher och då är det otroligt skönt att äntligen ta tre poäng. Sedan är man självklart jäkligt glad över segern också.

FAKTA/

Tingsryd United – IFK Borgholm 0–5 (0–1)

Målen:André Ohlsson 2, Björn Fjellström, Gustav Ekström, Jesper Ström.

KVARNLIGAN/

3) André Ohlsson– Två mål.

2) Niklas Karlsson– Stabil back.

1) David Larsson– Höll nollan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.