Annons
Nyheter

Tobias Carlsson: ”Sätt ingen slant på det laget i år”

Nyheter • Publicerad 23 mars 2007

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCHER

Kalmar FF har hunnit spela två träningsmatcher på gräset i Loverslund. Tobias Carlsson satt på bänken mot Elfsborg och spelade hela matchen mot Jönköpings Södra i torsdags. Nedan ger ölänningen sin syn på de båda tillställningarna.

Annons

Nu har vi gått in i ett lite intensivare skede med 5 matcher på 15 dagar, allt för att slipa formen inför den kommande allsvenskan som startar borta mot AIK den 9 april. Förra helgen mötte vi Elfsborg på Loverslund IP, belägen några mil söder om Kalmar. Gräspremiär, mycket folk, sol, halv storm, hetsiga original tätt inpå planen och tjing-tjong-försäsong.

MÅLKUNGEN

Första halvlek gick klart på poäng till oss och Elfsborg såg verkligen ut att vara tagna på sängen. De försökte spela sig ur situationerna i svåra lägen, något som är vackert i teorin men inte på ojämna vårplaner. Vårt presspel lönade sig fint och det borde ha varit ett par bollars ledning i halvtid, men vi fick nöja oss med 1–0 efter att vårens målkung Ingelsten rakat in en retur.

I andra slog vi av på tempot och på slutet kvitterade Elfsborg. Lite irriterande men vi vet att vi var det bättre laget även om Elfsborg kommer att bli vassa senare i år, då speciellt på Borås Arena där de har sitt förkastliga konstgräs.

FLUGSMÄLLAN

Själv fick jag nöta bänk och passade på att studera Mobaeck. Han fick verkligen freda sig med flugsmällan i första halvlek då det svärmade aggressiva brassar runt honom i ett furiöst tempo. Men som den lugne ölänning han är red han ut den stormen och fick också en lugnare resa i andra.

Efter matchen beordrade Nanne ut bänknötarna att springa omställningslöp. Stel som en pinne var det bara att göra skäl för lönen och så fick vi vår beskärda del av träning den dagen.

INGEN SLANT

Nu i torsdags var det åter match, nu mot Olle Nordins Jönköping Södra. Återigen Loverslund, lite mindre folk, halv storm och endast några få original. Även denna match var det inget snack: vi var det klart bättre laget och med bättre väder- och planförutsättningar hade det runnit iväg rejält. Slutresultatet skrevs till 3–0 efter mål av Cesar, Ari och Ingelsten.

Södra då? Det var inte lätt att se idén och spelarna såg lite vilsna ut. Desto mer Nordin gormade på dem att vårda bollen, desto kissnödigare blev de. Nä, sätt ingen slant på det laget i år. För övrigt måste det sägas att Nordins mustasch var elegant som vanligt.

Annons

STÄNGT VÄNSTER

En annan elegant var Fried som kom in som vänstermittfältare och slog ett par sidledspass innan domaren blåste för full tid. Själv började jag som högerback och hittade ett fint spår att ta mig fram på på kanten.

I andra spelade jag vänsterback och på den kanten var det tyvärr stängt. Lite surt men mycket skönt att ha gjort min första 90-minutare på snart ett halvår. Om jag inte minns fel så siade jag väl i vår om att när väl gräset börjar lukta så skulle också jag ta mina första stapplande steg. Hmmm... Man börjar bli rutinerad.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons