Nyheter

”Tobbes” KFF nära UEFA-cupen

Nyheter • Publicerad 10 juli 2006

FOTBOLL, INTERTOTOKalmar FF:s öländske försvarsklippa, Tobias Carlsson, nickade in lagets första mål i mötet med finska topplaget Tampere United i helgen.KFF vann med 3–2 och fortsätter nu sitt europeiska cupäventyr med att möta holländska FC Twente.

Kalmar FF besegrade för en dryg vecka sedan Tampere United med 2–1 borta i Tammerfors. I helgen på hemmaplan tog man en ny uddamålsseger, nu med 3–2.

Men det var nervöst enligt vänsterbacken Tobias Carlsson.

– Tampere är ett väldigt spelskickligt lag som leder finska ligan och vi fick mycket respekt för dem när vi möttes uppe i Finland, säger han och fortsätter.

– Vi spelade bra, men när de gjorde 1–0 (30:e minuten) blev det lite nervöst. Men då klev ju vänsterbacken fram och ordnade till det, hehe...

Ja, det var i den 38:e minuten som Carlsson själv nickade in kvitteringen till 1–1 på något så ovanligt som ett inlägg från Lasse Johanssons högerfot.

– Han slog ett lobbinlägg som landade mitt på huvudet på mig. Så det var inga svårigheter, men det var snyggt.

Nervöst

I mitten av akt två gjorde Shpetim Hasani 2–1 till Kalmar och därmed behövde finnarna göra två mål för att ta hem totalsegern.

– I den andra halvleken spelade vi riktigt bra och kontrollerade matchen, berömmer Carlsson. Vi spelade runt, höll i bollen och spelade rutinerat.

– Sedan släppte vi in ett onödigt mål med fem minuter kvar och då blev det rejält nervöst.

Men Tampere gjorde inget mer mål, vilket dock Kalmar gjorde.

Matchen slutade därför 3–2.

Inga korplag

Nu återstår bara 22 lag i Intertotocupen, hälften av de tar de elva platserna till UEFA-cupens andra kvalificerande omgång. Och det är inga direkta korplag i denna finalrunda. Vad sägs om Auxerre, Villareal, Olympique Marseille, Hertha Berlin och Newcastle för att bara nämna några?

– Vi fick väl inget publiklag direkt, men det är en bra motståndare.

Motståndaren Carlsson talar om är holländska FC Twente, som förra säsongen slutade nia i den holländska ligan.

Vet du egentligen någonting om Twente, ”Tobbe”?

– Nej, inte mer än svenskarna som spelar där (Sharbel Touma och Kennedy Bakircioglü).

Första mötet spelas hemma nu på lördag och Twente kan knappast förvänta sig någon holländsk totalfotboll.

– Nej, vi börjar nog inte med det, hehe. Vi kommer att spela som vi brukar och tråkar ut dem. Vi spelar hemma först och då gäller det att hålla nollan, sedan kan allt hända, avslutar Färjestadensonen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.