Annons
Nyheter

”Tobbe” njuter av serieledning

Nyheter • Publicerad 6 juli 2007

FOTBOLL

Via två raka segrar har Kalmar FF svingat upp sig i serieledning efter sina tolv inledande matcher i allsvenskan. Behöver vi nämna att ölänningen Tobias Carlsson har spelat sina första 90-minutare just dessa två matcher?

Annons

– Min förtjänst? Ja, jag har ju full pott nu, hehe..., säger ”Tobbe” från en knastrig mobiltelefonlinje i Bergkvara i går.

Tobias Carlsson har haft en tung säsong. Han drogs med en skada på försäsongen och fick sedan se Patrik ”Bagarn” Rosengren och Mikael Eklund inneha de centrala platserna i mittförsvaret.

TUFF KONKURRENS

Spel i KFF-bilagan varvades med ytterligare en skada, men när sedan Rosengren råkade ut för en ögonskada fick ölänningen hoppa in i matchen mot Malmö FF på bortagräs – en kamp som vanns av rödvitt med 2–1. Produkten från Färjestadens GoIF bokfördes för ytterligare 90 minuter senast mot Örebro, där FF segrade med 2–0 i Aris avskedsföreställning.

– Min förtjänst? Ja, jag har ju full pott nu, hehe..., säger ”Tobbe” för att stunden senare bli lite mer allvarlig.

– Det är tuff konkurrens i backlinjen. Vi får se om mina två matcher från start har övertygat honom eller inte nu när vi ska möta Hammarby på onsdag, fortsätter Tobias och syftar på tränaren Nanne Bergstrand.

Och ni leder allsvenskan efter tolv matcher?

– Ja, jag tror aldrig vi har lett så här långt in på säsongen tidigare, så det vore ju dumt om vi inte går för det nu.

STOR MATCH

Ett glimrande SM-guld hägrar alltså för Tobias och hans KFF-kamrater – liksom ett kvartsfinalmöte i svenska cupen med Öster, där polaren från Molde, Fredrik Gustafson, huserar som lagkapten.

Annons

– En stor match för båda klubbarna. Vi var ju på gång att mötas i cupfinalen i fjol, men då lade både vi och dem bort våra matcher.

Och att möta Fredrik?

– Det är alltid lika roligt. Han är tjurig på plan, men vi brukar alltid ha en god ton. Däremot ska det bli roligt att höra på Fredrik och Rydström på mitten, hehe...

Hur mycket snackar du själv?

– Ingenting, jag är lugn och fin

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons