Nyheter

”Tobbe-Johan” klar för LSK

Nyheter • Publicerad 15 januari 2009

FOTBOLL, SUPERETTAN

Den före detta Färjestadens GoIF-spelaren Tobias Johansson är klar för ex-allsvenska Ljungskile SK som nu spelar i Superettan. I veckan skrev han på ett kontrakt som sträcker sig över tre år med klubben.

– Så jävla skönt är det. Äntligen kan man börja koncentrera sig på att enbart spela fotboll istället för att fundera över var man kommer hamna.

Det har varit mycket fram och tillbaka vad gäller Tobias Johanssons fotbollsframtid. För bara en vecka sedan gjorde Åtvidaberg klart att man inte längre var intresserade av ölänningen då man ansåg honom vara för dyr.

Ljungskile SK, som i fjol spelade i allsvenskan, nådde dock ett avtal med Motala AIF och ”Tobbe” byter nu alltså Östergötland mot Västra Götaland.

Kontraktet med LSK sträcker sig över tre år, men detta betyder dock inte att Johansson blir kvar i LSK hela tiden.

– Jag hoppas på att kunna ta ytterligare ett steg i fotbollen, vilket i sådana fall blir allsvenskan. Och eftersom Ljungskile ligger så nära Göteborg blir det ett jäkla bra skyltfönster mot allsvenskan, säger Johansson.

När går flyttlasset till västkusten då?

– Jag står faktiskt med flyttlådorna i händerna just nu och tjejen står och skriker att jag måste lägga på och hjälpa till. Meningen är att jag ska vara med och träna med laget redan i morgon.

Heltidsproffs

Flytten innebär även att Johansson blir proffs på heltid och enbart kommer ägna sig åt fotbollen.

– Jag vet inte om man kan kalla sig heltidsproffs om man spelar i Superettan men visst... jag kommer bara spela fotboll nu.

Om man tar händelserna lite i förväg. Var kommer Ljungskile sluta i Superettan säsongen 2009?

– Alltså det ser ju väldigt lovande ut. Laget har fått behålla nästan alla som var med i allsvenskan i fjol och dessutom fått in ett par nyförvärv.

– Är vi bara med från starten av serien så tror jag det kan bära riktigt långt. Men vi kommer definitivt inte hamna i botten av tabellen i alla fall.

Och för egen del. Vad hoppas du få ut i Ljungskile?

– Självklart hoppas jag först och främst på att få spela. Men det finns 22 spelare i truppen som vill samma sak och konkurrensen blir hårdare ju högre upp i seriesystemet man kommer. Men tanken är väl att jag ska konkurrera om en plats ute på en kant.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.