Nyheter

"Tobbe Carlsson-skada" för Bertilsson

Nyheter • Publicerad 21 juni 2010

FOTBOLL, DIV 3 HERR

Sports hernia.

Samma skada som höll Kalmar FF-backen Tobias Carlsson borta från spel i nästan ett år har nu även Färjestadens GoIF:s Henrik Bertilsson drabbats av.

Henrik Bertilsson har inte spelat något senaste tiden för Färjestadens GoIF på grund av en skada. Under gårdagen var han på ultraljudsundersökning och fick beskedet att han drabbats av sports hernia – samma skada som höll Tobias Carlsson borta från allsvenskt spel med Kalmar FF.

– Det är synd att påstå att det var några positiva besked man fick. Lyckligtvis, för mig, så är min skada inte lika allvarlig som den Tobias Carlsson hade, säger Bertilsson som slipper opereras för sin skada men tvingas till rehabträning.

Bertilssons skada är dock tillräckligt allvarlig för att kunna hålla FGoIF-strikern borta från spel resten av årets säsong.

– Vill det sig illa så kan det ta sex till tolv månader innan jag är hel igen. Men vill det sig väl kanske man kan vara tillbaka i höst.

– Jag tänker inte ge upp så lätt men jag räknar däremot inte med att träna någon mer fotboll under vårsäsongen och sommaren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.