Nyheter

Thomssons europa-äventyr fortsätter

Nyheter • Publicerad 21 juli 2006

FOTBOLL

I dag kan Tobias Carlsson ta ett rejält kliv närmare UEFA-cupen om hans Kalmar FF lyckas slå ut FC Twente.På torsdag kan en annan öländsk fotbollsprofil göra detsamma.Då spelar Åtvidabergs FF, med Mörbylångasonen Andreas Thomsson i tränarstaben, returmatch mot FC Etzella.

Luxemburgslaget låter lite som de kända svenska Estrella-chipsen och faktum är att det också borde bli en munsbit för ”Åtvid”.

Med 4-0 från hemmamötet förra torsdagen borde östgötarna inte ha några problem med att gå vidare till UEFA-cupens andra kvalomgång.

– Nej, man tycker inte det. Vi har ett bra utgångsläge, säger lagets assisterande tränare Andreas Thomsson, som trivs med att vara ute i Europa.

– Det är kul att få uppleva det här, säger han. Vi har ett ungt lag, så det vore kul att vinna mot Etzella så grabbarna får spela minst två matcher till.

Tolv mål på tre matcher

I seriespelet ligger Åtvidabergs FF för tillfället nia i superettan, när serien håller på att vända.

– Vi hade problem i början, både med utdelningen och spelet, berättar Thomsson. Det hackade lite. Men vi har avslutat bra nu och gjort tolv mål på de senaste tre matcherna.

”Åtvid” har åtta poäng upp till positivt kval, men endast tre poäng ner till negativt kval.

– Vi har haft mycket skador och fått ändra om i laget och det är ju inte det ultimata, förklarar den forne skyttekungen. Men så är det ju alltid och vi har 20 poäng nu efter halva säsongen och då ska man ju ligga där vi ligger.

– Förhoppningsvis kan vi klättra några placeringar, för vi ska vara med på övre halvan tycker jag.

Annars, då? Har du det bra där uppe i Åtvidaberg, eller?

– Ja, vi har ett jäkla go i laget. Det är fina dagar nere på Kopparvallen, hehe...

– Och nu är alla friska, så det är inte mycket att klaga på.

Inga ölänningar på väg upp till dig?

– Nej, men det finns ju några stycken man tittar lite på. Vi har ju fått lite tips om han Tobias Johansson (högermittfältare, Färjestadens GoIF), så han får vi hålla ögonen på lite i höst.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.