Annons
Nyheter

Tatuerad HAIK:are osäker på framtid

Nyheter • Publicerad 1 december 2006

FOTBOLLAndreas Jönsson är en riktig HAIK:are, som till och med tatuerat in föreningens namn på benet.Men vad gör man då med en sådan tatuering nu när laget lagt ner sitt fotbollslag?– Det blir ett ”In memory of Hulterstads AIK”, jag ska lägga in årtalen där hade jag tänkt, berättar trotjänaren.

1991 spelade han sin första seniormatch för klubben och 2006 spelade han ofrivilligt sin sista match för klubben.

Annons

– Det är ju fruktansvärt tråkigt, men det finns ju inga ungdomar som kommer underifrån och då går det ju inte att driva ett lag, konstaterar han och fortsätter.

– Det är ju en era som går i graven och själv gjorde jag ju debut i B-laget redan -91, så det känns ju lite bittert.

Varför blev det som det blev?

– Det kom ju inget folk underifrån och bland vi som spelade var ju jag och ”Jonne” (John Fredriksson) nästan de yngsta och vi är ju 27-28 år. Och det går inte att åka ner en massa folk från Kalmar heller. Nej, det är mycket annat som lockar ungdomarna nuförtiden, förut fanns det ju bara fotbollen.

Vart tar ni vägen nu då, ni få spelare som ändå var kvar i klubben?

– Jag vet inte. En del har väl gått till Mörbylånga, men jag är inte säker. Man har hört lite rykten om några som tränat runt lite.

Vad gör du själv nästa säsong?

– Jag har inte kommit så långt i planeringen än, det var ju inte så längesedan vi tog beslutet att lägga ner. Men man får väl se om man ägnar sig åt fotboll eller om det blir golf eller något annat.

Slutligen, hur ser framtiden ut på fotbolls-Öland tror du?

– Svårt att säga, men allt drar ju till Mörbylånga, Borgholm, Färjestaden och RM, så småklubbarna får det svårt. Det är lite fotbollsdöd över det och det är tråkigt. Men det är väl bara att acceptera.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons