Annons
Nyheter

Talangscout ny GIF-tränare

Nyheter • Publicerad 4 november 2008

FOTBOLL, DIV 4

Glömminge IF har som sista herrlag på Öland gjort klart med en tränare inför kommande säsong. Ny tränare blir Henrik Karlsson som närmast kommer från division 5-klubben Söderåkra AIK.

Annons

– Det känns väldigt bra att det kommer någon utifrån som ändå har en liten anknytning till föreningen, säger Per Börjesson i GIF:s fotbollssektion.

Henrik Karlsson är för de som följt Glömminge ett tag ett välkänt namn. Säsongerna 1997 och 1998 spelade han nämligen för GIF som målvakt men försvann sedan över till andra sidan bron. De tre senaste åren har han tränat division 5-klubben Söderåkra AIK och tar nu över Glömminge.

– Tyvärr så har jag inte haft så mycket kontakt med de inom organisationen. ”Ricke” Persson är väl egentligen den enda som jag spelat med som fortfarande är kvar i klubben, säger Karlsson.

– Glömminge verkar vara en spännande förening som verkar vilja komma någonstans med sin fotboll och det tilltalar mig en hel del, säger Karlsson.

Så en målsättning finns redan?

– Nej, det gör det inte ännu. Det får man ta när man vet vilka spelare man har i laget.

Hammarby

Under året som gått har Henrik Karlsson inte bara tränat Söderåkra. Han har dessutom jobbat som talangscout åt allsvenska Hammarby IF, något som gör att Karlsson har bra koll på regionens unga förmågor.

– Ja, det kan jag väl inte neka till att jag har, säger han.

Finns det några talanger i Glömminge?

– Haha, ja det tycker jag absolut att det finns. Att de har ett ungt och spännande lag var delvis en anledning till att jag tog jobbet som tränare där.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons