Nyheter

Stora Frö slog ut FGoIF

Nyheter • Publicerad 11 maj 2010

ÖM, ÅTTONDELSFINAL

Division 3 mot division 6.

Det skulle bara sluta på ett sätt när Färjestadens GoIF gästade FK Stora Frö i gårdagskvällens ÖM-match.

Men nej.

Stora Frö skrällvann med 2-1 efter ett sent segermål.

– Vilken skräll, jublar Stora Frös spelande tränare, Robert Andersson.

Färjestadens GoIF kom med relativt slagkraftigt b-lag, då avbytarna från helgens division 3-match, samt Stefan Nyberg från startelvan, fanns på plats på Enbacka för ÖM-åttondelsfinalen mot FK Stora Frö.

Tom Karlsson tvingades utgå på grund av skada efter cirka 20 minuters spel och strax därefter tog ”Frö” ledningen med 1-0 genom Robert Andersson, som liksom många andra av de gamla Frö-lirarna en gång fått sin skolning i just Färjestadens GoIF.

Henrik Bertilsson kvitterade till 1-1 innan paus, men i slutet av matchen, med endast fem minuter kvar att spela, rensade en Färjestadenspelare bollen på en egen spelare och in i mål och årets ÖM-skräll var ett faktum.

– Det var en rejäl skräll, säger FGoIF-tränaren Ola Petersson och förklarar varför det gick som det gick.

– De var bättre än oss och hade lite mer vilja.

”skönt”

Robert Andersson var mycket nöjd med att besegra Färjestadens GoIF, hemmahörande fyra divisioner högre än Stora Frö i seriesystemet.

– Det var väldigt skönt. Vi spelade klokt och drog ner tempot i vissa lägen och drog upp tempot i andra lägen, berättar Andersson.

– Och vi kämpade otroligt bra, fortsätter han.

• Nu har ni slagit ut Färjestaden. Går ni och vinner hela ÖM nu, då?

– Haha, nej det tror jag inte. Jag vet faktiskt inte vilka vi möter i kvartsfinalen ens, för jag trodde inte att vi skulle spela mer än en match i ÖM, så jag har inte kollat längre fram.

Stora Frö möter RM IF i kvartsfinalen.

FAKTA/

FK Stora Frö - Färjestadens GoIF 2-1 (1-1)

Målen: 1-0 Robert Andersson, 1-1 Henrik Bertilsson, 2-1 självmål.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.