Annons
Nyheter

”Stegen” tillbaka i Glömminge

Nyheter • Publicerad 17 mars 2007

FOTBOLL, DIV 5

I onsdags bestämde Johan Steglander sig. Det blir inget spel i Kalmar AIK säsongen 2007, istället återvänder han till Glömminge IF.– Tiden räcker inte till för att spela i Kalmar AIK, säger han.

Annons

Steglander är något av Mr Kalmar AIK och han spelade i både division 1 och division 2 under sina 27 år med ”Klubben”. Säsongen 2005 gick han över till Glömminge IF, vars hemmaplan Glömmingelunden av någon anledning har en stor plats i ”Stegens” hjärta, men redan förra säsongen var han tillbaka i Kalmar AIK för sitt 28:e år i ”Klubben”. Nu har ”Stegen” ånyo klättrat över bron för sin andra säsong med Glömminge IF.

Varför?

– Ja, varför inte...? Nej, men tiden räcker inte till för att spela i Kalmar AIK. Det kräver sina tre-fyra pass i veckan för att man ska bidra med någonting och den tiden har jag inte.

BÄTTRE BREDD

Under försäsongen har Steglander tränat med både Glömminge IF och Kalmar AIK.

– Ja, jag har dubblerat, det har varit en dag med Glömminge och en dag med AIK beroende på när jag har kunnat. Jag har tränat där det varit lediga tider.

I onsdags tog 37-åringen beslutet att spela för GIF i femman istället för med KAIK i trean.

– Jag har våndats som sjutton. Nu var det sorgligt att lämna AIK, för nu känns det som att jag aldrig mer kommer att spela där. Förra gången jag lämnade AIK kändes det inte definitivt, jag var inte riktigt färdig då. Nu tror han sig dock vara färdig med Kalmar AIK, men inte med fotbollen.

– Nej, lägga av med fotbollen kommer jag inte lyckas med.

Kan du jämföra Glömminge 2005 med Glömminge 2007?– Nja, det är svårt. 2005 tycker jag att vi på pappret hade ett väldigt bra lag. Men vi blev lite brandskattat och jag underpresterade eftersom jag var skadad nästan hela våren. Jag tror att jag kommer vara bättre i Glömminge i år än förra gången och sedan har det kommit massa spelare underifrån, ungdomar som blommat ut. Bredden är bättre i år och det tjänar man på.

Annons

ANVÄNDBAR STEGE

Tränare Marcus Kraaijenbrink är såklart belåten med den senaste ingrediensen i GIF-grytan.

– Ja, det är en riktig stjärna i protokollet. Både på och utanför planen. Han är oerhört trevlig och alla tycker väldigt bra om honom. Och han har ju varit här innan också. För oss betyder han oerhört mycket, även om vi var nöjda med laget även innan ”Stegen” kom hit.

Har du tänkt använda honom som back eller mittfältare?

– Ja, det är frågan. ”Stegen” är ju en defensiv spelare, som kan användas på mitten eller som mittback. Men någonstans centralt i banan, beroende på hur vi kommer att spela. Just nu testar vi tre-fyra olika spelsystem, för med det laget vi har i år behöver vi inte vara så defensiva som ifjol. Och ”Stegen” är ju användbar på många sätt och är ju till exempel en grym huvudspelare, avslutar ”Kraaijen”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons