Annons
Nyheter

”Stegen” lutar åt division III-gänget Kalmar AIK

Nyheter • Publicerad 2 mars 2006

FOTBOLLGlömmingestjärnan Johan Steglander har länge varit osäker till om det 2006 blir spel i Glömminge IF eller i Kalmar AIK.Nu verkar det som att ”Stegen” lutar åt KAIK:en.– Mycket talar för att det blir Kalmar AIK, men det är inte 100 procent än, klargör han.

Förra helgen var Johan Steglander med när Kalmar AIK mötte Smedby BoIK i en träningsmatch.

Annons

I början av denna veckan var han åter med KAIK:en och spelade träningsmatch, denna gång mot Kalmar FF:s tipselit.

Det verkar onekligen som att ”Mr. KAIK” är på väg att vända hem från sin ettårs-sejour i Glömminge, för så här långt har han gjort bra ifrån sig i den blå tröjan.

– Ja, det gick väl rätt bra, vi var bra och jag hängde med, säger han ödmjukt. Man har ju fått träna nu i fem-sex veckor, så kroppen börjar svara lite.

– Men i tisdags mot tipselit fick jag kliva av med en lårkaka. Det var väl för tufft med två matcher på tre dagar.

Om du ska sätta siffror på det, hur många procent talar för att det blir Kalmar AIK istället för Glömminge?

– Ja, det är ju AIK som gäller nu, så 75-25 för AIK är det ju i alla fall.

Det verkar som att de flesta redan tagit för givet att du bytt över till Kalmar AIK. Vems spelare är du egentligen i dagsläget?

– Jag är Glömminges spelare fortfarande, men har fått tillstånd av Glömminge att träna och spela träningsmatcher med Kalmar AIK.

– Så jag kommer att köra på med AIK mars månad ut.

Så det blir inga träningsmatcher med Glömminge under mars då?

Annons

– Nej, det blir det inte.

Runt 20:e mars

Rutinerade Steglander är givetvis medveten om att han snart måste bestämma sig för en klubbadress 2006 och det kommer han också att göra i slutet av månaden.

Den 26 mars spelar Kalmar AIK nämligen den första omgången av Svenska cupen, borta mot Lyckeby GoIF, och innan dess måste ”Stegen” ha bestämt sig.

– Ja, om jag ska spela för AIK då måste ju övergångspapprena vara klara runt den 20 mars, säger han. Så då måste jag ha bestämt mig.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons