Annons
Nyheter

SSG och HFF i ”Dödens grupp”

Nyheter • Publicerad 14 november 2008

FOTBOLL

Denna lördag sätter inomhussäsongen igång för våra öländska herrlag, då Intersport Cup avgörs i Kalmar Sporthall. SSG IF och Högsrums FF försvarar de öländska färgerna och har båda hamnat i en grupp med KV/Lovers och Trekanten.

Annons

– Vi är i ”Dödens grupp”, säger SSG-coachen Martin Gustavsson på klassiskt ”inför turnering”-manér.

Sett till tabellplacering borde inte SSG vara favorit i gruppen, men tack vare fina nyförvärv är man faktiskt det. Nicklas Nelson, Mattias Nilsson och Martin Gustavsson själv kommer ju från elitfyraspel med Färjestaden och Christian Karlsson och Niklas Olsson lirade ju i fyran i år. Samtliga fem tunga namn ska vara med i dag.

Kommer ni springa hem turneringen, Martin?

– Det tror jag inte vi kommer göra. Det är ju klasspelare, men inga inomhusfenomen direkt. Men vi spänner ju bågen och om vi bara går vidare från gruppen kan allt hända.

”UFFE” LÄGGER AV

Martin ser fram emot dagens inomhuspremiär.

– Vi har ju tränat på ett bra tag nu, så framförallt ska det bli kul att göra en tävlingsgrej ihop, säger coachen, som alltså basar över flera starka nyförvärv.

På minuskontot finns dock SSG-trotjänaren ”Uffe” Andersson, som nu lagt skorna på hyllan. Cupens andra ö-lag, Högsrums FF, har tränat i två veckor och nye tränaren Tomas Stenberg är nöjd.

– Ja, det känns bra. Det här ju en liten utmaning för mig, så det känns roligt, säger han.

Ett nyförvärv gjorde HFF för övrigt klart med i veckan då Anders Kullman bestämt sig för en comeback. Kullman lirade i Glömminge för ett par år sedan, men har nu hållit uppe ett tag från fotbollsspelandet.

Annons

– Han kommer att vara med i mån av tid, klargör Stenberg, som ser fram emot dagens inomhuspremiär där Högsrum till tabellplacering är sämst i turneringen.

– Det är en tuff grupp vi har hamnat i, men det är en utmaning.

VIKTOR LOVÉN

Lagen i Intersport Cup (årets serieplacering)

Grupp A:

Bäckebo GoIF (9 i div 5 ö)

Norra Tångs BK (2 i div 6)

Gullabo/Gullaboås (2 i div 5 sö)

Mönsterås GoIF (7 i div 5 ö)

Grupp B:

Annons

KV/Lovers IK (5 i div 5 sö)

Högsrums FF (9 i div 6)

Trekantens IF (4 i div 5 ö)

SSG IF (4 i div 6)

Grupp C:

Hossmo BK (8 i div 5 sö)

IFK Kåremo (5 i div 6)

Rockneby IK (1 i div 6)

Ljungbyholms GoIF (3 i div 5 sö)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons