Nyheter

Spanien starkast i Lilla VM

Nyheter • Publicerad 3 juni 2006

FOTBOLL, LILLA VMI strålande solsken anordnades för första gången Lilla fotbolls–VM på Tallhöjden i Färjestaden.Arrangemanget blev en succé som uppskattades både av spelare, ledare och publik.På planen drog till slut Spanien 2 från Glömminge skola det längsta strået.

Deltagarna i fredagens Lilla fotbolls–VM, turneringen för femteklassare som avgjordes för första gången, kunde knappast ha haft mer tur. Väderguden var verkligen snäll och solen gassade över Tallhöjden. Spelet gladde också lika mycket som vädret, liksom de fantasifulla hejaramsorna och den show som flera av lagens klackar bjöd på.

Samba

Om man inte var bäst på planen kunde man ju vara det vi sidan om. Något som många tog fasta på. Särskilt Brasiliens fans imponerade och levde upp till den feststämning som sambalandet förknippas med.

Sportsligt sett visade sig Spanien vara det starkaste laget. Spanien 2, alltså Glömminge skola, besegrade Holland 2, Färjestadens skola 5A, med 5–0 i finalen.

– Det var skönt, vi jobbade tillsammans och tog hem vinsten, säger Spaniens och Glömminges Mattias de Graaf som bjöd på fina mål både i semifinalen och i finalen då han visade sitt tunga distansskott.

– Alla mål jag har gjort idag har varit på långskott, förklarar han.

Iskall

En annan ”spanjor” som verkligen imponerade var Anton Aldetun. Tre frilägen förvaltade han på bästa sätt genom att iskallt placera bollen förbi Hollands målvakt.

– Jag brukar spela mittfältare annars, så det var väldigt skönt. Vi hade bra spelare som assisterade mig och vi rullade runt bra, säger tremålsskytten ödmjukt.

De Graaf, Aldetun och co i det spanska landslaget fick sedan ta emot segerbucklan av ingen mindre än Kalmar FF–backen Tobias Carlsson. Det fick bli avslutningen på en mycket lyckad dag och ett arrangemang som säkerligen kommer att återkomma.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.