Annons
Nyheter

Solsken och dramatik på Tallhöjden

Nyheter • Publicerad 8 augusti 2007

FOTBOLL, ÖLANDS DJURPARK CUP

Killklassen i Ölands Djurpark Cup upplaga 2007 blev som väntat en östgötsk uppgörelse. IFK Norrköping tog beslag på alla pallplatser och dominerade även på läktaren. I tjejklassen vann Vimmerby IF en rafflande final mot arrangörslaget Färjestadens GoIF.

Annons

Solen sken över lagen på finaldagen i Ölands Djurpark Cup på tallhöjden och svetten sprutade på fotbollsgräset. Inte bara på planen utan även bredvid där framförallt IFK Norrköpings spelarklack och Vimmerby IF:s sjövilda föräldrafans satte fart på tillställningen. Mot slutet av den oerhört jämna flickfinalen mellan Färjestadens GoIF och Vimmerby IF var det inte många som kunde hålla nerverna i styr. Men en av de som kunde det var Vimmerbys duktiga målvakt Ellinor Ekelöf. I slutsekunderna gjorde hon en räddning som räddade segern för Vimmerbyarna, belöningen blev att i triumftåg bäras runt på tränarnas axlar.

– Det var jättenervöst, jag tänkte att kan det inte bara ta slut snart, erkände ändå en hes Ellinor efter att segerjublet stillat sig.

OVANLIG DOMARE

Nytt för i år var att tjejfinalen för första gången dömdes av ett tjejdomarteam som bestod av Linda Axelsson, Linnea Johansson och Fanny Eriksson-Bergman. Huvudomare för trion, som gjorde en stabil insats, var Linda Axelsson. Linda, som är bördig i Färjestaden men numera bor i Värmland, har dömt både seriespel och Gothia Cup i år och är en ovanlig tjej. Ovanlig på det sättet att hon föredrar att döma fotboll framför att spela själv.

– Det var en som frågade mig om jag ville testa att döma och det var ju skitkul, säger Linda om hur det en gång började.

Varför tror du att det är så få tjejer som dömer?

– Man får höra rätt mycket från föräldrar och folk vid sidan av. Tjejer tar det nog hårdare, killar kan nog stänga av lite, tror Linda.

Hur klarar du själv sådana saker?

– Det är skitjobbigt ibland, det finns gånger när man är helt knäckt efteråt. Men i slutändan är de positiva sakerna större än de negativa.

I killklassen vann till slut IFK Norrköping 3 finalen över IFK Norrköping 2 med 3-1. Även på tredjeplats hittade vi IFK Norrköpings lag 1. Storslam alltså för östgötalaget, ingen oväntad upplösning på Ölands Djurpark Cup.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons