Nyheter

Smått och gott från fotboll-ön

Nyheter • Publicerad 20 januari 2008

FOTBOLL

Marcus Erlandsson är inte assisterande tränare i IFK Borgholm i år, utan kommer att fokusera 100 procent på spelarbiten. Dessutom har Färjestadens GoIF:s damer fått in en ex-allsvensk spelare i leden. Här följer lite smått och gått från fotbollslagen på ön.

Marcus Erlandssonkommer inte att vara assisterande tränare i IFK Borgholm i år, utan kommer att satsa fullt ut på att ”bara” vara spelare. Någon ny assisterande tränare blir det inte under huvudcoach Johny Erlandsson, utan staben runtomkring ska försöka avlasta Erlandsson så mycket som möjligt, till exempel kommer Niklas Medberg att hjälpa till som målvaktstränare.

Färjestadens GoIF:s damerhar fått en förstärkning som heter duga. Anna Nilsson, som spelade allsvensk fotboll med Lindsdals IF för en massa år sedan, tränar numera för fullt med GoIF:en. Backen bor tillsammans med Lucas Nilsson i Färjestaden och tillför mycket rutin till det unga laget.

Anders Floråär ny målvakt i SSG IF och ersätter därmed Robert Abrahamsson, som lämnade SSG för Mörbylånga för ett tag sedan. Florå vaktade målet i Stora Frö under en tid för cirka tre år sedan, men har inte spelat sedan dess. Comebacken kom i SSG-målet under PAIF-cupen för två veckor sedan.

Högsrums FFhar tappat ett par spelare (David Ivarsson till Mörbylånga, Kim Nygren till Borgholm, Mathias Knutsson till Färjestaden och Clas Johansson till RM), men har nu börjat fylla på med ersättare. Anfallaren Mathias Andersson, som 2006 gjorde 12 mål under coach Göran Lundbergs ledning i Degerhamn, återförenas nu med Lundberg. 2006 gick Andersson till Färjestadens GoIF, men 2007 lånades han ut till Trekantens IF, där Lundberg då var tränare. Andersson är en pålitlig målskytt i division 6 och gjorde 14 mål för ”Degis” säsongen 2005. Dessutom har HFF fått in Tobias Söderström, Söderåkra AIK, samt ett par yngre killar från IFK Borgholm. Fler nyförvärv kan också vara på väg enligt coach Lundberg.

Henrik Johanssonhar bytt spel i Högsrums FF mot spel i serierivalen Persnäs AIF.

Högsrums FF:s damerhar tappat Alexandra Johansson till IFK Borgholm och Ida Persson till IFK Kalmar, men har nu fyllt på truppen med två tjejer som gör comeback efter en tids fotbollsuppehåll, Jeanette Erlandsson och Linda Eriksson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.