Nyheter

Smålands nya spelarutbildare är från Öland

Nyheter • Publicerad 12 december 2008

FOTBOLL

Välkända namn som Kalle Björklund och Andreas Ottosson har varit det.

Nu blir Gårdbysonen Peter Boström Smålands Fotbollförbunds nya spelarutbildare.

– Det är fantastiskt inspirerande att få utvecklas och arbeta tillsammans med så pass duktiga spelare, det är en ynnest, säger Boström.

Kalmar FF:s förre tränare Kalle Björklund var först ut som spelarutbildare i Smålands FF, en titel som innebär det övergripande ansvaret för spelarutvecklingen i distriktet. Efter Björklund tog Andreas Ottosson över, men Ottosson har nu tagit över som huvudtränare i Östers IF och kunde därmed inte fortsätta som spelarutbildare. Så ersättare till Ottosson blir nu alltså Gårdbysonen Peter Boström.

– Jag fick en förfrågan och tackade först nej, men sedan bad de mig fundera ett tag till och när de sedan kontaktade mig igen tackade jag ja, berättar Boström och fortsätter.

– Det är ju en fantastiskt rolig tjänst, så det enda tveksamma var bara om jag skulle kunna ro det i land med familjen, men det löste sig.

LOTSA IN FOLK

Boström har tidigare varit både förbundskapten för Smålandslagets P93:or och lokal spelarutbildare på Öland, men det senare uppdraget lämnar han nu över till Markus Jäverskog och Johan Öhlin.

Vad är det du ska göra som förbundets högste spelarutbildare?

– Jag ansvarar för alla Smålandslagen och ska vara länken mellan Smålandslagen och pojklandslagen. Jag kommer följa upp och ha individuella samtal med spelare och ledare och även hålla i spelarutbildningen naturligtvis.

Vad blir höjdpunkterna under säsongen 2009?

– Elitpojklägret, Götalandslägret och att få lotsa in folk i pojklandslagen.

BÖRJADE SOM 14-ÅRING

Småland har i dagsläget ett flertal landslagsaktuella 92:or och 93:or, vilket Boström är stolt över.

– Ja, det är ju kul att jobba lite i medgång och det är ju tack vare att det finns så många duktiga ledare ute i distriktet.

Det var ett flertal meriterade namn som förbundet hade på sin lista över tilltänkta spelarutbildare, men valet föll alltså på öländske Boström, som tränat IFK Borgholm och SSG IF och inte har alls lika tunga meriter som en del av hans konkurrenter.

– Nej, men Småland har valt en ur de egna leden den här gången, säger 35-årige Boström, som trots sin ringa ålder varit involverad i Smålands FF i hela 21 år.

Slutligen. Blir det fler ölänningar i Smålandslag och pojklandslag nu, eller?

– Absolut! Det är min stora ambition, nu ska vi ta över, haha... Det ska heta Småland/Öland framöver...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.