Annons
Nyheter

Ska Everton värva öländskt?

Nyheter • Publicerad 3 augusti 2007

FOTBOLL

UPPDATERADI tisdags blev Daniel Mobaeck Champions League-hjälte med sitt IF Elfsborg.

Annons

Redan dagen efter placerar SPORT-Expressen den 27-årige ölänningen i Premier League-klubben Everton.

– Jag har inte fått något anbud än och jag tar det med ro tills det dyker upp ett konkret anbud, säger Mörbylångasonen med öländskt lugn.

I tisdags gjorde Mobaeck matchens enda mål då Elfsborg besegrade Debrecen i Champions League-kvalet och det ska enligt SPORT-Expressen ha gett eko i fotbolls-Europa. Tidningen skriver nämligen att Everton ska ”ha följt 27-åringen på senaste tiden, och blivit imponerade av Mobaecks insats senast i Champions League-kvalet.” Men Mobaeck behåller lugnet.

– Det är kul, men det är ju vanligt att klubbar visar intresse. Och de här klubbarna har folk ute i hela Europa, så jag är säkert inte unik, säger han.

”HADE VARIT FANTASTISKT”

Mobaeck har inte fått några konkreta anbud, utan verkar vara offer för lite av en tidningsanka.

– Ja, det är väl mest bara rykten och jag vet inte varför det blivit så här uppblåst, säger han.

Kan det bero på avgörandet i Champions League, kanske?

– Ja, det var väl att jag lyckades peta in en boll där...

Men om Everton är ute efter honom vet han inte.

Annons

– Det hade ju varit fantastiskt i så fall, men jag vet inte vilka klubbar som är ute efter mig.

STRASBOURG

SPORT-Expressen skriver vidare att franska Ligue 1-klubben Strasbourg, som besökt Borås Arena i vår, är intresserad av ölänningen.

– Ja, men jag tar det hela med ro, säger Mobaeck. Det rullar en del rykten och det är många och kollar på våra matcher. Det sitter ofta agenter på läktaren, men vem de tittar på vet man ju inte.

– Nej, det har blivit lite uppblåst det här, för sånt här händer ju hela tiden.

Mobaecks agent Martin Klette bekräftade för SPORT-Expressen att två europeiska klubbar hört av sig om Daniel, men ville inte kommentera vilka.

KALMAR FF

Elfsborgs cupäventyr har inneburit frekvent matchande och redan i dag väntar spel mot Mobaecks gamla lagkamrater i Kalmar FF i en toppmatch i allsvenskan.

– Det blir tufft, de är alltid svåra att möta. Och vi har lite slitna spelare, så det gäller att vi kan ladda om mentalt.

Och var har du din fokus under matchen?

Annons

– Den lägger jag på matchen. Jag har aldrig haft problem att hålla fokus.

Ja, men på Borås Arenas läktare sitter kanske Everton-scouter och tittar i dag och skulle de gilla vad de ser kanske Mobaeck blir aktuell för en flytt från Ellos-land till Beatles-land. I så fall blir han den andre Mörbysonen i engelska ligan efter Janne Jansson, som lirade för Port Vale i slutet av 1990-talet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons