Nyheter

Sju stygn på sjukhus

Nyheter • Publicerad 17 mars 2009

FOTBOLL,

TRÄNINGSMATCH

Färjestadens GoIF:s Emma Johansson åkte rutten ”Fotbollsplanen-Sjukhuset” tre gånger under förra året.

I helgens träningsmatch mot Madesjö b var det dags igen.

Efter en kollision med lagkamraten Carolin Eriksson fick hon lämna planen för sjukan och sy sju stygn i pannan.

Färjestaden spelade i helgen sin första träningsmatch för året, då man tog emot Madesjös division 3-lag på gruset vid Tallhöjden.

– Det var väldigt positivt, för det var ju första gången på grus, säger FGoIF-coachen Patrik Gustavsson, vars lag endast tränat på konstgräs under försäsongen.

Speciellt höga krav har väl ingen på årets första träningsmatch och därför blir man lätt belåten.

– Vi står rätt fysiskt i alla fall och det känns bra, att vi orkar stå upp i 90 minuter. Nu gäller det att forma till dem lite, men vi är en bra bit på vägen, säger ”Putte”.

JACK I PANNAN

Och så var det ju det här med sjukhusåkande Emma Johansson, som sprang ihop med Carolin Eriksson och fick ett stort jack i pannan, strax över ögat. Under söndagskvällen fick hon sedan alltså sy sju stygn.

– Hon är ju en väldigt tuff spelare som både får och ger mycket stryk, säger Gustavsson, som ännu inte vet när nästa träningsmatch kommer att spelas.

Färjestadens GoIF skulle ha mött Trekanten i Smålandscupen till helgen, men den matchen blir inte av och därmed jagar FGoIF nu nytt motstånd till helgen.

FAKTA/

Färjestadens GoIF - Madesjö IF b 1-1 (1-1)

Målet:Emma Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.