Annons
Nyheter

Sigge – Lennys största supporter

Nyheter • Publicerad 27 december 2006

FOTBOLLSom ung fotbollspelare tog han det förbjudna klivet mellan Högby IF och Böda IK.Nu är Lenny Olin aktuell som en av IFK Borgholms hetaste fotbollsspelare och han har dessutom fått en ny supporter – Sigge 7 månader.– Sedan han föddes har han bara missat två matcher. Han var till och med på bortaplan när vi kvalade, berättar IFK-anfallaren.

Sonen Sigge fick vara med bland champagnekorkar och segerrusiga Borgholmsspelare när laget fixade avancemang på Mörevallen i Påryd. Efter flera tunga år och harvande i division V fick klubben äntligen den framgång som de förtjänar.

Annons

Som ett lag

30-årige forwarden Lenny Olin tycker att allt har varit bättre den här säsongen.

– Det har verkligen varit kanon. Ifjol var det elva olika individualister ute på planen. I år har vi spelat som ett lag, vilket också syns på resultaten, säger han.

Anfallare Olin har också på personligt plan klarat av en av sina bästa säsonger på länge. Under 2005 blev det mycket bänknötande för kedjespelaren. Det här året hade han den nye tränaren Johny Erlandssons orubbliga förtroende.

– Det är skönt när tränaren tror på en. Jag har väl också lärt mig att tro lite mer på mig själv. Sedan var det viktigt att jag har fått vara skadefri den här säsongen.

Åtta år i exil

Lenny Olin startade annars sin fotbollskarriär i Högby IF. Som tonåring tog han det då otillåtna steget till konkurrenten Böda IK.

– Det var inte så populärt, men jag tog det klivet ändå, minns han.

1996 försvann han från den öländska fotbollen och efter nästan åtta år i exil kom anfallaren tillbaka till ön, den här gången till IFK Borgholm. Till den här säsongen återförenades han med, kedjekamraten sedan pojklaget i Högby, Björn Lundqvist. Ett samarbete som fungerat helt perfekt.

– Jag behöver sällan titta utan jag vet alltid var Björn är. Vi har fostrats i samma skola och vet hur den andra tänker. Det är riktigt kul att spela ihop.

Annons

Inga beslut ännu

Trots den positiva säsongen är det inte säkert att Lenny Olin fortsätter med fotbollen nästa år.

– IFK har varit på mig, men än så länge har jag avfärdat det. Jag ska åka utomlands snart och innan det så tar jag inga beslut.

– Frun vill i alla fall att jag ska fortsätta spela hon tycker det är roligt att åka och kolla på matcher. Det gör mycket att man kan ha familjen med sig.

Bor i Hossmoland

Lenny bor i en villa i Hossmo, men att gå till division V-klubben på hemorten är inte aktuellt.

– Grannarna har varit på mig några gånger, men jag har aldrig hört något från klubben. Sedan är det väl så att man inte går till en klubb där man inte känner någon, säger 30-åringen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons