Annons
Nyheter

Seriespel på Litorina igen?

Nyheter • Publicerad 22 mars 2007

FOTBOLL, DIV 6

Sedan Stora Frö IF lade ner sitt lag 2005 har det inte spelats seriefotboll på klassiska Litorinavallen i Stora Frö. Men i år kommer vallen eventuellt att åter användas som hemmaplan i division 6. Kalmar AIF har nämligen visat intresse.

Annons

Nystartade Kalmar AIF gör i år debut i seriesammanhang, men föreningen vet ännu inte var man ska spela sina hemmamatcher.

– Södra Utmarken i Kalmar har varit vår hemmaplan ända sedan vi drog igång laget, berättar Peter Engman. Men vi tycker att det är lite för dyr planhyra i Kalmar.

Därför riktades blickarna istället till Öland och Litorinavallen, som numera ägs av Ölands Djur & Nöjespark.

– Vi pratade med Barbro (Hägg, ägare och vd, reds anm) och vi skulle få använda den gratis mot att vi skulle sköta planen.

LUTAR ÅT SÖDRA UTMARKEN

Dealen lät bra tyckte Kalmar AIF, men nu har det visat sig att det inte finns något material där för att sköta planen. Färjestadens GoIF, som nyttjar planen till träningsmatcher på försäsongen, har nämligen kört sin egen gräsklippare mellan Tallhöjden och Litorinavallen.

– Ja, så då måste vi i så fall köpa en gräsklippare och då blir det ju dyrt igen, säger Engman, som för tillfället inte vet var seriematcherna nu ska spelas.

– Det lutar åt Södra Utmarken, men vi bollar det lite fram och tillbaka.

KAIF:s första match för säsongen, gruppspelsmatchen i Smålandscupen mot Norrlidens IF den sista mars, kommer däremot att spelas på Södra Utmarken.

– Ja, och vi kommer nog inte att spela några matcher på Litorinavallen innan serien.

Seriespel på Litorina eller inte? Ja, än är alltså ingenting bestämt. Men visst skulle division 6-rivalerna Degerhamns IF, Högsrums FF och Persnäs AIF säkert bli nöjda om de fick spela ännu en av årets seriematcher hemma på Öland...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons