Nyheter

Seriesegrartränare fortsätter, men en av dem ska opereras

Nyheter • Publicerad 30 september 2009

FOTBOLL

Söndagskvällens båda seriesegrare, RM IF dam och SSG IF herr, har gjort klart med tränare för nästa säsong. I båda fallen stannar årets tränare, Anders Svantesson respektive Martin Gustavsson, och leder sina lag i en högre division 2010.

Men för Gustavsson har seriesegern haft en baksida.

SSG IF vann i söndags division 6 Kalmar och gick upp femman.

Dagen efter vaknade dock lagets skyttekung och spelande tränare upp med söndrig menisk.

– Så nu åker skorna upp på hyllan, man ska sluta på topp, säger han.

Undertecknad såg med egna ögon hur Martin Gustavsson spelade hela söndagens hemmamatch mot FK Stora Frö, så att hans menisk nu är ur spel låter en smula förvånande. Men det var inte under söndagens seriesegrarfirande det hände.

– Nej, jag hörde att något small till en kvart in i matchen mot Frö, men jag kunde ju spela vidare och tänkte inte mer på det, säger Gustavsson, som hade det tungt dagen efter.

– När jag vaknade kunde jag inte böja benet, så i tisdags var jag hos läkarna och de trodde att menisken var trasig. Så nu åker skorna upp på hyllan, säger han.

■ ■ Va? Är det inte aktuellt med en comeback senare?

– Jo, de kommer nog ner igen...

”NÅGRA KILO LÄTTARE”

En titthålsoperation väntar nu herr Gustavsson.

– Men det är två månaders väntetid på den, så jag missar ju förmodligen inomhussäsongen, som jag tycker är väldigt rolig. Förhoppningsvis är jag tillbaka till PAIF-cupen i januari. Man måste ju ha en dröm i alla fall, säger ”Gust”, som för övrigt också är överens om en fortsättning som coach i SSG.

Föga överraskande, men ändå.

– Tanken från början var ju det, men jag skrev bara på ett år för man vet ju aldrig vad som händer. Men nu har jag skrivit på för ett år till.

■ ■ Och laget håller väl som sagt för spel i femman?

– Ja, det är väl konditionen som måste bli bättre och en del borde bli några kilon lättare bara.

■ ■ Inga spelare som ska sluta eller åldermän som aviserat ”pension”?

– Nej, inte ens de äldsta verkar sluta. Jag tror de kör på något år till. Det är ju alltid lättare att köra på ett år till när man har gått upp. Så jag har ingen varken på in- eller utlistan i dagsläget, men vi jobbar på inlistan

SVANTESSON FORTSÄTTER

Efter söndagens serieseger fortsätter SSG-coachen Martin Gustavsson alltså som coach 2010.

Och det gör även RM-coachen Anders Svantesson.

– Vi har gått upp en division och jag känner att jag inte kan lämna skeppet nu, säger han.

I söndags tog RM-damerna klivet tillbaka till division 3, då man spelade hem damfyran. Och laget får behålla årets succétränare, Anders Svantesson, även säsongen 2010.

– Jag känner att jag kan utveckla det här laget ännu mer, tjejerna vill lära sig mer hela tiden, säger han.

Det enda som egentligen kunde fått Svantesson att lämna laget var en förfrågan från Färjestadens GoIF.

– Det var otroligt smickrande att få en förfrågan från en sådan klubb och jag hoppas inte att det är sista gången de ringer, säger Svantesson, som där var tänkt som assisterande tränare till coach Magnus Olander i herrlaget.

– Det hade varit roligt att jobba med Olander, men det här erbjudandet kom ett år för sent eller ett år för tidigt för mig, så jag har tackat nej.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.