Nyheter

Sandell Svensson lärde barnen att ha kul

Nyheter • Publicerad 26 juni 2012

FOTBOLL

Fotbollsskolan i Färjestaden fick i år finbesök. Den tidigare landslagsspelaren Victoria Sandell Svensson besökte barnen för att ge värdefulla tips och råd.

– För de minsta handlar det bara om att ha kul, säger Sandell Svensson.

Hon har vunnit fyra SM-guld, gjort 68 mål i landslaget och har blivit utsedd till Sveriges bästa fotbollsspelare två gånger. På måndagen var Victoria Sandell Svensson i Färjestaden där den årliga fotbollsskolan hålls på Tallhöjden. Och hon gillade vad hon såg.

– Även om det är en arrangerad fotbollsskola så är det är fantastiskt att se så många här. För de minsta handlar det bara om att ha kul och ingenting annat. De ska tycka om vad de håller på med och det finns ingen anledning att sätta krav. Det ska vara mycket lek, säger Sandell Svensson.

Den före detta landslagsanfallaren gick runt mellan fotbollsplanerna och stannade till en stund vid varje årskull. Förutom autografskrivande gav hon tips och svarade på barnens frågor.

170 ANMÄLDA

Fotbollsskolan hålls varje år på Tallhöjden och pågår måndag till onsdag. Deltagarna är i åldrarna sju till tolv och ansvarig för allting är Eddie Eriksson.

– Det uppskattas mycket att Victoria är här och ger ett mervärde till alla. Vi brukar vara runt 150 stycken men i år är det 170 anmälda. I och med att vi har konstgräsplanen nu så fanns det plats för lite fler.

För de allra yngsta tjejerna är Emmy Andersson och Moa Bäckstedt, båda 14 år, ledare.

– Det viktigaste för de här tjejerna är att de lär sig passa ordentligt och får kontroll på bollen. Men mest tycker de om att leka och så. Det är kul att hålla på med fotboll och få lära ut, säger de båda ledarna, innan det är dags för lite passningsövningar.

FILIP DUREFELT

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.