Nyheter

SAIK fick Jörgens B/H på fall

Nyheter • Publicerad 17 maj 2006

FOTBOLL, ELITFYRANDet fortsätter att gå tungt för Böda/Högby i elitfyran. Hemma mot Sandsbro AIK i lördags kom tredje raka förlusten. Dessutom fick nordölänningarna återigen lämna planen mållösa.– Det är inte bra alls, konstaterar tränaren Kalle Byström missnöjt.

Det började bra med en hemmaseger mot Eneryda IF. Men därefter har Böda/Högby inkasserat tre raka segrar. Den tredje kom i lördags då Sandsbro AIK besökte Löttorp.

Gästerna imponerade inte men kunde ändå gå av planen med en 1–0-seger. Något som förstås gör B/H-tränaren Kalle Byström missnöjd.

– Det var inte bra alls det här. Jag vet inte om vi inte är bättre just nu. Det här är i alla fall ett lag som vi ska vinna över.

Trots en pigg inledning, där hemmalaget flera gånger var på väg igenom i djupled, fortsatte B/H att ha svårt med det offensiva spelet. När bollen kom in i straffområdet var Pelle Nilsson alldeles för ensam längst fram.

Missad utboxning

Sandsbro i sin tur hade i princip ingenting. Inte fram till den 32:a minuten. Då missade Conny Hultenius en utboxning och Daniel Herbertsson nickade in 0–1.

Målet fick hemmaspelarna att helt tappa initiativet och resterande kvarten av halvleken blev en intetsägande historia.

– Målet fick dem att springa mer. Vi hängde med huvudena då, säger B/H:s duktige back Tobias Arnesson.

Efter pausvilan tog B/H kommandot om spelet. Ett stort bollinnehav räcker dock inte långt när spetsen saknas.

– Vi spelar inte bra och den där rätta glöden saknas, säger Byström.

”Vi är inne i en svacka”

Hans lag skapade visserligen en del chanser i andra och var bättre spelmässigt, men det var gästerna som var närmast mål. Flera vassa kontringar oroade ölänningarna och något läge borde ha förvaltats. Bland annat fick Hultenius revanschera sig för baklängesmålet med en fantastisk fotparad.

– Vi är inne i en jäkla svacka, hela laget är nere nu. De är hetare än oss och var piggare i benen, suckar mittbacken Arnesson efter slutsignalen.

Byström har heller ingenting att glädjas över.

– Det var inte mycket positivt, men vi kanske hittar något att ta med, avslutar han.

FAKTA/Böda/Högby – Sandsbro AIK 0–1 (0–1)Målet: 0–1 Daniel Herbertsson (32).

Varning, B/H: Björn Fjellström.

Startelvan 4–3–3: Conny Hultenius – André Ohlsson (ut 64), Magnus Pettersson (ut 83), Tobias Arnesson, Mattias Nelson – Jonas Nilsson, Fredrik Oscarsson (ut 48, in 64), Marcus Nelson – Niclas Ottosson, Pelle Nilsson (ut 76), Nicklas Jämtin (ut 76).

Avb: Jörgen Petersson (in 48), Björn Fjellström (in 76), Victor Byström (in 76), Jesper Swahn (in 83), Jimmy Gunnarsson.

Kvarnligan

3: Tobias Arnesson. Stod för ett mycket stabilt mittbacksspel. Knappt ett enda misstag under 90 minuter. Resolut och vältajmad i sitt spel.

2. Jonas Nilsson. Sliter enormt. Fick ta ett för stort defensivt ansvar vilket offensiven blev lidande av. Gör dock sitt jobb på ett bra sätt.

1. Marcus Nelson. Involverad i mycket av ölänningarnas spel i andra halvlek. Fick då kliva ut på vänsterkanten och gjorde det bra med flera fina passningar och avslutningsförsök.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.