Nyheter

Rött jubel efter straffdrama

Nyheter • Publicerad 20 juli 2006

FOTBOLL, ÖM, DAMSEMIFINAL

Mörbylånga GoIF var fem minuter från en ÖM–final.Då kvitterade Malin Börjesson och hennes Färjestadens GoIF kunde sedan vinna på straffar.– Bollen är rund och tur är det, säger FGoIF–tränaren Peter Högberg efter rysaren.

ÖM–finalen var så nära, men ändå så långt borta för Mörbylånga GoIF:s damer när laget mötte Färjestadens GoIF i semin på Runvallen.

Med fem minuter kvar av matchen ledde ”Mörby” med 1–0. Då klev Malin Börjesson fram och ordnade straffar genom att göra 1–1 med ett välplacerat vänsterskott en bit utifrån.

– Det var inte rättvist. Men bollen är rund och tur är det, säger FGoIF–tränaren Peter Högberg och pustar ut.

Fysiskt ”Mörby”

Fram till kvitteringen i den 85:e minuten hade Mörbylångatjejerna greppet om matchen. Eller åtminstone fram till sista kvarten.

– Vi skapar inte mycket chanser. Men sedan börjar de tröttna mot slutet och står inte upp på samma sätt, säger Högberg.

Dessförinnan hade fysiskt starkare Mörbylånga varit det bättre laget. Dock utan att lyckas skapa något framåt under en intetsägande första halvlek där skönspelets frånvaro lyste i kapp med solen.

Chanser

Efter paus tog matchen fart. MGoIF inledde med att rada upp chanser och Helena Nelson i Färjestadens mål fick storspela för att freda sin bur.

När en oturlig FGoIF–back styrde Mia Möllers hörna i eget mål tvingades Nelson dock att kapitulera.

– Det kändes som att många vek ner sig när de gjorde sitt mål. Många hängde med huvudena, analyserar Högberg som dock skulle få se sina spelare resa sig.

– Jag tycker att vi var bättre än Färjestaden. Det var egentligen bara på hörnor som de skapade något, säger MGoIF–tränaren Fredrik Roosling.

Nelson räddade FGoIF

Rooslings lag hade ypperliga lägen efter ledningsmålet och borde ha punkterat matchen. Men Nelson stoppade bland annat Möllers friläge och såg till att dramatiken kvarstod.

När matchklockan tickade upp mot 75 minuter började Mörbylångaspelarna knäa.

– Vi kände sista kvarten att det blev lite oroligt. Men det var svårt att göra något, tjejerna var trötta, säger Roosling.

Oroligt blev det som sagt och Börjesson kunde alltså kvittera efter en hörna fem minuter från slutsignalen.

– Det var tufft att åka på det målet. Men så är det ibland, säger Roosling.

”Viktigt för tjejerna”

Börjessons fullträff ordnade ett straffdrama. Väl där följdes lagen åt och satte tre av sina fyra första straffar var. När Jenny Sjöstrand sedan slog MGoIF:s femte utanför kunde Moa Olsson kliva fram och avgöra till Färjestadenspelarnas stora glädje.

– Det var viktigt för tjejerna att få en seger. Nu får vi en match till och det är bara att göra det bästa av det, säger en glad Peter Högberg efter den nervkittlande avslutningen.

Till sist beröm i segrarlaget till målvakten Helena Nelson tillsammans med Malin Börjesson och Moa Olsson. I MGoIF uppträdde backlinjen med Tove Johansson i spetsen stabilt samtidigt som Mia Möller och Katarina Schullström Fridlund var pigga framåt.

Mörbylånga GoIF–Färjestadens GoIF 1–1 (0–0), 4–5 efter straffarMålen:1–0 Mia Möller, 1–1 Malin Börjesson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.